Bryggeri: Asahi Breweries, Japan
Brygget for første gang: 1997
Type: Pilsner
Alkohol: 5%
Flaskestørrelse: 33 cl.
Forhandles af:
Pris ca:
Siden sin debut i Japan I 1987 som den første Karakuchi (tør) øl, har Asahi Super Dry sat nye standarder indenfor japansk brygning. I løbet af årene har Super Dry kunne forsætte sin øgede popularitet, ved at tilbyde en forfriskende god smag og samtidig være behagelig at drikke. Bag den overvælgende popularitet blandt forbrugerne uanset alder, samt blandt de restauratører og kendere som går meget op i god smag, er historien om de 3 hemmeligheder ved Super Dry:
Gær
For at producere Super Dry øllen, burger vi en sjælden gær, Asahi gærstamme nr. 318, som ikke kun giver en fremragende gæring, men samtidig giver en kompleks aroma som resulterer i en elegant og sofistikeret smag og sikrer Super Drys rene, sprød, tørre smag.
Gær er en følsom mikroorganisme, og deres forhold ændres constant under gæringen. At skabe det optimale miljø for gæren så den gære sit job godt ved ølproduktionen afhænger af brygmesterens teknologi. Vi udviklet konstant nye teknologier i jagten på den sofistikere, klare, Karakuchi smag.
Råvarer
Den maltede byg der anvendes ved brygning af Super Dry er specielt udvalgt I overensstemmelse med de 100 år gamle kriterier der anvendes ved udvælgelse af råvarer, inklusiv kornsorter, dets oprindelse, og spiringsmetoden. Vi har opbygget et netværk af kornleverandører over hele verden som samarbejder med os for at kunne tilfredsstille hvor kvalitetskrav.
Medens kun en lille del af den fine dyre humle, normalt kun anvendes for at tilsætte duft til øllen, anvender vi en overdådig mængde humle, for at kunne nå vort mål om en klar, men stadig elegant bitterhed i Super Dry. Denne valg repræsentere også vor forpligtelse til at jagte en mere sofistikeret, klar, Karakuchi smag.
Teknologi
For at opnå den sofistikere, klar smag ved Super Dry, holder vi nøje kontrol med hvert enkel proces i produktionsprocessen for at eliminere uønsket smag af biprodukter. Vi har forfinet vor viden omkring det at skabe et maltafkog (e sød væske skabt af vand og malt), som er bedst egnet til en optimalt gæring. Herudover anvender vi flere nye teknologier, såsom den specielle transportsystemer, som ikke skader malten, så vel som møllemaskiner som ikke overdrevent mæsker kornet, hvilket medfører at ønskede smagsnuancer holdes ude af brygprocessen.
En anden teknologi der også er forfinet omfatter forebyggelsen af smagsforringelsen så længe som muligt efter produktionen. Denne drømmeteknologi hjælper til at med fastholde aromaen og den gode smag i vor friskproducerede øl. V har tilvejebragt denne teknologi uden brug af tilsætningsstoffer, men kun ved bryg af de naturlige kræfter der er i råvarerne. Vi har allerede med succes indført teknologien i produktionen af Super Dry, som allerede har bevist sit værd i fastholdelsen af den sprøde, friske smag.
Vor teknologi og bryggerier bliver bedre dag for dag, gennem vedvarende arbejde med den smagfulde Super Dry. Målet har været det samme siden Super Drys debut: skab en sofistikeret, klar, Karakuchi smag til forbrugerne i hele verden.