Logo

Dagens Kviz Quiz

Hvad betyder astringent i forbindelse med vin?
  • Vinen er frisk og frugtig
  • Vinen er sammensnerpende og med meget garvesyre.
  • Vinen er fremstillet af grønne og tørrede druer
  • Vinen er for kold
Svar: Sammensnerpende vin med meget garvesyre. Ordet bruges også på fransk og engelsk | Astringent, den tørre, rynkende mundfornemmelse forårsaget af tanninerne i umodne frugter, lader frugten modnes ved at afskrække at spise. Modne frugter og frugtdele inklusive sorttorn (sloebær), fuglekirsebær, rabarber, kvæde og bananskal er meget astringerende; citrusfrugter, ligesom citroner, er noget astringerende. Tanniner, som er en slags polyphenol, binder spytproteiner og får dem til at udfælde og producerer en ru, "sandpapiragtig" eller tør fornemmelse i munden. Tanninerne i nogle teer, kaffe og røde druevine som Cabernet Sauvignon og Merlot producerer mild astringens.|
Kviz videre på www.kviz.dk.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å 123...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Statsministeren får job i udlandet siger rygterne.
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her