Logo

Blommelikør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
1 kg. store aromatiske udstenede blommer
1/2 l. vinsprit
1/4 l. arrak
1 kg sukker
1/2 l. vand
evt. 1 stang vanille
 
Store, modne, saftige, aromatiske blommer skoldes, flås, flækkes og
udstenes og lægges i rene henkogningsglas.
Stenene knuses, og kernerne lægges rundt i blommekødet sammen med
den fint stødte eller hakkede vanille.
Så blandes vinsprit og arrak og fordeles over blommekødet.
Henkogningsglassene lukkes med låg, gummiringe og klemmer og stilles
væk ca. en måned eller to.
Så koges en sukkersirup af sukker og vand, den afsvales helt inden
saftspritten sies fra blommekødet gennem et klæde og blandes med
sukkerlagen.
Hældes på rene flasker som tilproppes og lakeres.
Blommekvaset røres med 500 g. sukker, til det er opløst, så kommes det i
glas eller krukke som bindes meget lufttæt, pergament, vandskyende vat
og igen pergament.
Det bruges til sammenlægning af fine kager eller konfektlavning.
Mellem to lag marcipan skåret ud i firkanter, trukket over med
chokolade – kaukasussnitter.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 5.397 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1132028-02-2012 12:39:52 Pia Christensen
Hvad er Arrak og hvor købes det.M.V.H.Pia

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her