Logo

Billecart-Salmon Cuvée Nicolas François Billecart 1982

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

Oprindelse: Frankrig, Champagne

Type: Mousserende tør hvidvin, 12 % vol.

Drue: Pinot noir 60 %, chardonnay 40 %

Pris: 500-1000 kr.

Drikkes: til 2020

 

I stedet for at være Billecart-Salmons bedste årgang nogensinde, er 1982 den bedste årgang i Billecarts moderne æra. Denne æra blev indledt, da man begyndte at klare mosten to gange inden gæringen, og da man indførte en teknik med en meget lang og kølig førstegæring, som i værste fald kan have en skadelig virkning på autolysen og skabe utilsigtede aromaer som fx pærebolsjer og tyggegummi. I virkeligheden har ændringerne dog medført en højere grad af finesse. En anden nyskabelse var at erstatte store tanke med lidt over 60 mindre tanke, som, ganske usædvanligt i Champagne, tillader Billecart at vinificere hver mark for sig.

 

Personen bag disse forandringer var James Coffinet, kældermester mellem 1976 og 1985 (hvorefter han lavede lige så fremragende champagner hos Pol Roger, indtil han gik på pension i 1999). Coffinet var en strålende vinmager, men han holdt så meget af champagne, at han havde det med at gå ind i noget. Radmager og ofte med hovedet pakket ind i bandage, lignede han mere en soldat med granatchok end en vinmager, men som den udsøgt balancerede Billecart­Salmon 1982 Cuvée Nicolas François demonstrerer, var han en af de største champagnemagere. TS

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.889 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her