Logo

Claude Cazals Clos Cazals 1996

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

Oprindelse: Frankrig, Champagne, Côte des Blancs

Type: Mousserende tør hvidvin, 12,5 % vol.

Drue: Chardonnay

Pris: 200-500

Drikkes: til 2020

 

Claude Cazals' rene chardonnay-domæne, der blev grundlagt i 1897 af Ernest Cazals, en bødker fra Syd­frankrig, strækker sig over 9 ha i Cote des Blancs. Le Mesnil og Oger er grand cruer, men man har også premier cruerne Vertus og Villeneuve-Renneville. Den største og bedste af dem alle er dog de 3,7 ha Clos Cazals i Oger, der ligger rundt om familiens hus. Hvil­ket er en af grundene til, at der aldrig er blevet brugt insektgift. Nogle af vinstokkene blev plantet så langt tilbage som 1947, og i gennemsnit er alkoholprocen­ten her en grad højere end på de andre parceller. En nøje udvælgelse af druer fra disse gamle stokke, der presses i traditionelle Coquardpresser, tappes på fla­ske som Clos Cazals. I et godt år drejer det sig om kun 2.000 flasker.

Selvom Clos Cazals blev lanceret så sent som 1995, er det takket være dens anerkendte oprindelse og omhyggelige produktion allerede en af de største vine i regionen. De første tre årgange, 1995, 1996 og 1997, er alle perfekt balancerede, tætte, elegante, dejlige, mineralske, fyldige, modne og gnistrende. Alle efter­følgende årgange burde være værd at drikke. NB

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.588 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her