Logo

Sherry

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sherry-distriktet ligger syd for Sevilla i det sydlige Spanien. Sherry fremstilles på to druetyper; Palomino og Pedro Ximénez. Når druerne er høstet skal de tørre i solen, så sukkerindholdet koncentreres. Palomino tørres normal 24 timer, mens Pedro Ximénez tørrer helt op til 14 dage.
Sherry lagres på store fade kaldet en bota. De fyldes ikke helt op, da der oven over mosten skal dannes et beskyttende skimmellag kaldet flor. Alt efter hvilken type sherry man ønsker, tilsættes mosten vinsprit og forstærkes til en hedvin.
En fino er en tør sherry, der udelukkende er fremstillet på Palomino-druen. Amontillado er tilsat en smule af de søde Pedro Ximénez-druer. Oloroso-sherry fremstilles både sød og tør.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.660 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her