Du er her:
Forside
>
Søgning
> Slåen snaps
Slåen snaps
Print med billeder
Print uden billeder
Vil du undgå sort skærm på din PC?
Klik her og hold skærmen tændt mens du laver drinks
Prunus spinosa
Man høster de blåsorte bær efter den første nattefront. De indeholder et bitterstof, der giver en ram smag, hvis de ikke bliver frosset lidt (ligesom rønnebær). Læg for en sikkerheds skyld de skyllede bær i fryseren i en uges tid.
Tø bærrene op, tør dem evt i køkkenrulle. Put dem i et glas og dæk dem med vodka.
Lad dem trække i mindst en måned, gerne i flere år.
Filtrer bærrene fra.
Snapsen er en aromatisk, frugtagtig og let syrlig. Farven bliver klar rød. Afhængig af trækketid kan den få en svag mandelsmag fra stenene.
Tips:
Den kan gemmes og vinder med tiden, specielt hvis den beholder bærrene i.
Man kan hælde bær og vodka direkte i en dekorativ flaske fra starten og skænke fra denne. Bagefter fylder man efter. Man trækker hele tiden ny smag ud og kan holde den gående i adskillige år afhængigt af forbrug.
Når bærrene har trukket så længe, at de er ved at falde fra hinanden, kan man forsøge at gnide stenene ud. Vask dem, tør dem og blend dem med vodka. Lad det trække i mindst en måned. Dette giver en behagelig mandel-agtig smag på grund af stenenes cyanid-indhold.
Tweet
Print med billeder
Print uden billeder
Gem i Min Drinksbog
Opret din egen Drinksbog
Send drink til en ven
Feedback
Gem denne opskrift til mine Drinkskort
Forrige: Slåen punch
Næste: Slåenlikør
Klik på den smiley du vil give denne side
Brugernes vurdering
4,6
(
10
stemmer)
Siden er blevet set 11.294 gange -
Se og skriv kommentarer herunder
.
Kommentarer og debat mellem læsere
Navn
*
:
E-mail
*
:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar
*
:
Få besked når der kommer en ny kommentar til denne artikel
Modtag nyhedsbrev fra drikkeabc.dk
11263
25-01-2012 13:43:23 Hans Andresen
Slåen - når man selv laver forsøg og ikke tilslutter sig den givne "religion" at slåen bliver sød af at fryses og dermed også benægter naturlig logik og videnskab, bliver bevis ved forsøg slettet af dem der tror det er sandhed når de hører en løgn bliver gentaget. 1 mdr. frost 20.gr. jordbær minus 40% sukker - modne stikkelsbær 55% slåen min. 60% jo længere frysetid jo mere tab. Standhaftig Religion - slåen skal have frost der er vi i lige så stor vildfarelse som dem der tror der sidder en gammel mand oppe i himlen, selvom ingen kan komme med beviset.
11264
09-01-2012 09:23:26 Hans Andresen
Vodka Russisk - ZARSKAJA ZOLOTAJA stærk og meget fin smag ren, en vodka der er pengene værd, dyr - køb den dersom du har mulighed for det. og har du smagt den og kan nænne at tilsætte noget så prøv med modne vilde brombær, " godt nok synd ved så fin en vodka " men du får en Kejserlig nydelse,
11265
03-11-2011 20:12:34 drikkeABC
Slåenbær plukkes når de er meget modne, helst i november-december. Har bærrene ikke fået frost, lægges de i dybfryseren mindst 8 dage. Frost giver de bitre bær mere sødme.
30 Slåenbær trækker på 70 cl. vodka i 2-3 uger. Filtreres og fortyndes efter smag. Kan nu lagres længe, gerne 3-12 måneder. Kan evt tilsættes lidt ahornsirup.
11266
02-11-2011 18:06:31 Gitta Knudsen
Spørgsmål: Har frosset slåen i en 8 dages tid.
Overhældt m. vodka. Har trukket i ca 3 uger og nu er smagen meget bitter og dufter af marcipan, men ikke til at drikke. Hvad kan hjælpe og hvad er gjort forkert. v.h. Gitta
Vis alle kommentarer...
Vi elsker jeres billeder
❤
×
Min Drinksbog
×
Min Drinksbog
×
Allerede bruger
E-mail
*
Password
*
Glemt password
Ny bruger
E-mail
*
Password
*
Gentag password
*
Navn på bog
*
Post nr.
*
Køn
K
M
Fødselsdato
Tlf.
Min Drinksbog
×
Du er nu logget ind og siden er tilføjet til din Drinksbog
Brugeren eksistere allerede
×
Der er allerede en bruger med det brugernavn.
Drinks
Øl
Spiritus
Vin
Kolde drikke
Varme drikke
Vin Quiz
Min bar
Bowle/punch
Drinkskort
Hjemmebryg
Snacks
Drikkeviser
Alkohol test
Ordbog
Tøm barskabet
Alkoholfri
Amerika
Barudstyr
Bitter
Bowle og punch
Campari
Cocktails
Cognac brandy
Danmark
Fitness
Fizz
Frankrig
Gin
Hedvin
Holland
Hvidvin
Italien
Juice og smoothies
Kaffe
Kakao
Kolde drikke
Likør
Longdrinks
Mexico
Mousserende vin
Pernod
Rom
Rosévin
Rødvin
Shots
Snaps
Spanien
Spiritus
Te
Tequila
Varme drikke
Velkomstdrinks
Vin quiz
Vodka
Whisky
Øl
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
drikkeABC.dk
Hej Sus, Malus sargentii hedder også Sargentæble. Følg opskriften ovenfor: Paradisæblesnaps.
Sus
Hej, har røde bær af Malus sargentii, kan jeg lave kryddersnaps af dem også? Bærerne er modne og kan lukkes fra træet, som er 3 m...
Bodil
Hej Vi har en marcanta dark dansk frugtvin. Nogle der ved hvornår den er fra?
Hardy
Har lige smagt denne gudedrik, den smagte pragtfuld. Men hvor længe skal den trække - før den skal sies ? Bh H
Ved du alt om vin og drikke?
Prøv vores nye quiz
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
En gammeldags kogebog
Et madmagasin
Internettet
Kogebog.dk
Jeg bruger ikke opskrifter, jeg kan selv
Jeg laver ikke selv mad
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...