Serveres i høje champagneglas, Der fyldes en lille teskefuld Sommerens sirup i glasset, dernæst toppes op med Spumante Marchese Antinori, der netop har fine små bobler, hvilket er flot til denne aperitif!
Dekoration: Rabarberstilke, flormelis
Som tilbehør kan evt, serveres - meget tynde skiver rabarber - skåret skævt, således at der fås nogle store skiver. De lægges på pergamentpapir, drysses med en smule flormelis og tørres i varmeskab eller ovn ved 80-90ºC i 2-3 timer, til de er sprøde og knasende,
Sommerens sirup
Rabarbersirup med stjerneanis:
1 kg rabarber.
200 g sukker.
2 dl hvidvin.
1 l. vand.
4-5 stjerneanis efter smag
Skær rabarberne i stykker à 2-3 cm, kog ved lavt blus med de øvrige ingredienser i 10 minutter.
Tag gryden af blusset og lad trække yderligere i 10 minutter.
Si lagen og reducer til passende konsistens,
Det anbefales at skumme siruppen under nedkogningen, så den ender med at være klar og blank.