Denne iskolde tørstslukker uden alkohol er et godt bevis på, at frisk frugt giver en dejlig smag.
2 skyllede appelsiner
1 skyllet citron
ca. 1 spsk flormelis
3/4 dl vand
appelsin- og citron skiver til pynt
Skræl den gule skræl tyndt af appelsinen og citronen. Del frugten og fjern kernerne.
Kom skallerne i en gryde sammen med flormelis og vand. Varm det langsomt op under omrøring, til sukkeret er smeltet.
Tag gryden fra varmen og pres skallerne med en ske mod grydens kant, så citrusolien frigøres. Køl lagen af og kasser skallerne.
Pres appelsinen og citronen og rør sukkerlagen i. Lad det trække 2-3 timer.
Si saften, pres med bagsiden af en ske, så der kommer så meget kraft med som muligt.
Hæld det i høje glas med fint knust is. Pynt med skiver af appelsin og citron.
Variation: Saft af andre frugter kan sødes på samme måde. De kan holde sig 2-3 dage i køleskab.