Logo

Pousse café -

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(fr., egl. noget til at drive kaffen ned med), cognac el. likør til kaffen.

 

En pousse café kaldes også en regnbue, fordi den består af to eller flere likører, der »ligger« oven på hinanden i forskelligt ­farvede lag.

Pousse café serveres i hø­je, slanke glas som en li­kør til kaffen, og det kræ­ver en hel del øvelse (og en sikker hånd) at få et vellykket resultat.

Et lille trick er at hælde likøren forsigtigt ned i glasset over bagsiden af en ske.

Pousse café kan bestå af så mange likører, man har, og så mange som der kan være i glasset.

Man skal altid sørge for at de fedeste (og tungeste) likører ligger i bunden og de lettere oven på. Tænk også på farvesammen­sætningen! .

Pousse café serveres altid med sugerør, og man drik­ker et lag ad gangen. Det kan altså godt lade sig gøre at drikke det neder­ste lag først, hvis man har, lyst til det!

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.720 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her