Logo

Brasserie d´Orval S.A. - Bryggeri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
6823 Villers-devant-Orval
Belgien
Tlf. +32 6131 1261
Fax +32 6131 2937
Web

Historie om Brasserie d´Orval
Igennem Orval’s lange historie, har der altid været et bryggeri på klostret. Forskellige fakta understøtter denne tanke: topografiske henvisninger på gamle tegninger; en detaljeret beskrivelse af produktionen efterladt af Franciskanske besøgende for over 3 hundrede år siden; et område kaldet ”hopfield” som ligger meget tæt på klostret. At brygge øl var almindeligt i dette område som var mindre anvendeligt til vinproduk-tion. Øl var først og fremmest til for dets nærende egenskaber; det blev kaldet ”flydende brød”.

I 1529, gav kejser Charles Quint munkene autorisation til at grundlægge et støberi som kunne give det nødvendige overskud til dækning af krigsskaderne. Siden da, har klostret altid haft en højere indtægt end nødvendigt var for at kunne drive det lille samfund.

I 1931 blev bryggeriet ikke startet for at få yderligere indtægter, som allerede kom fra production af brød og ost; fra begyndelsen, beskæftigede bryggeriet ufaglært arbejdskraft. Det første brygmester var en tysker ved navn Pappenheimer; han er begravet på Villers-devant-Orval.

Grundstenen til denne meget specielle øl, kan bade tilskrives Mr. Pappenheimer og til belgieren, Honore van Zande som også arbejde på bryggeriet i den periode. De var eksperimenterende; produktion af produktionsmetoder som de opfandt er ikke set mage til andre steder. Flere af disse metoder, såsom ”dry-hopping”, er fra Eng-land. Dette resulterer i en øl hvis karakteristiske aroma og smag mere skyldes hum-len og gæren end malten. På samme måde som hemmeligheden bag produktionen, de specielle ølglas, flasken og label’en, som vi kender dem i dag, stammer fra star-ten af 1930’erne.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 905 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken cocktail kan du bedst lide?
Effektiv reklame - klik her