Logo

Brau Union Hungária Sörgyárak Rt. - Bryggeri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Vándor Sándor utca 1.
9400 Sopron
Ungarn
Tlf. +36 06 516 100
Fax +36 06 516 111
Web

Historie om Brau Union Hungária Sörgyárak
Brau Union Hungária Sörgyárak, er som en de store på det hjemlige ølmarked, ejet af den østrigske BBAG-group (Österreichische Brau-Beteiligungs Aktiengesellschaft) gennem ejerskab af den bestemmende aktiepost. Med dets kvalitetsøl der bliver brygget på 2 bryggerier i Sopron og Martfű, andrager BUH’s hjemlige markedsandel omkring 27 procent.
Under privatiseringen, blev den østrigske BBAG hovedaktionær i bryggeriet Martfű i 1991 og et år senere også i bryggeriet i Sopron. I 1997 blev Martfű og Sopron, med same ejer, fusioneret under navnet Sopron Bryggeriet. Pr. 1. januar 1998 ændredes navnet til Brau Union Hungária Sörgyárak for signalere medlemskabet af den østrigske bryggerikoncern.

Siden da har begge bryggerier undergået væsentlig modernisering. Som en del af den store millioninvestering i 1999 og 200, blev både bryghuset, gærings- og filtreringsprocessen forbedret og opgraderet, og der blev introduceret et nyt logistisksystem. BUH lægger også speciel vægt på beskyttelsen af miljøet. I 1998 og 1999 investerede virksomheden flere hundrede millioner HUF’s i byggeriet af en ny spildevandsrenseanlæg. I tillæg hertil, er der blevet brugt millioner af forinter, på at modernisere produktionen og emballeringen, og på kvalitetsudvikling gennem de seneste år.

Brau Union Hungária Sörgyárak, betragtes som en af de første af de hjemlige bryggerier som opnåede det internationale kvalitetscertifikat ISO 9001, som omfatter produktionsprocesserne fra produktdesign til den endelige emballering. Virksomhedens ISO 14001 (Miljø) er ligeledes blevet gennemgået med stor succes.

Brau Union Hungária Sörgyárak hovedmål er at møde kravene fra forbrugerne og samarbejdspartnere gennem fortsat forbedring af dets produkter og tjenester, samtidig med sikring af den høje kvalitetsstandard. Som en væsentlig del af dette, er logistik og salgspersonalet på 13 af bryggeriets depoter landet over, klar til at hjælpe både grossister, detailhandlere samt kunder fra hotel, restaurant og cateringbranchen.

Sopron Bryggeriets historie
Det synes måske overraskende at byen Sopron, som igennem tiden har været midtpunktet for en af Ungarns vindyrkende regioner, også er hjem for et mere end hundredeår gammelt bryggeri. Sopron bryggeriet blev grundlagt af Gyula Lenck, og som også grundlagde Brünn Brewery Co. I 1895 under navnet 1. Sopron Bryggeri og Maltfabrik. Kort efter grundlæggelsen og officiel registrering af virksomheden, begyndte opførelsen af fabrikken. Den planlagte kapacitet på fabrikken var 25.000 hektoliter øl og 500 tøns malt årligt, og der blev beskæftiget 5 kontorfolk, 29 tappere og 6 daglejere. 6. december 1895, fik bryggeriet tilladelse til at åbne og bryggeriet startede produktionen.

1. april 1896, kl. 7 om morgenen forlod den første sending fabrikken på en pyntet ølkærre. Åbningsåret blev efterfulgt af hårde tider og på tidspunkter endda kriseperioder. Kamp for overlevelse, kamp om markedet og kamp for at skabe en hverdag. Der stod på i 20 år. Men, alt i alt var det 20 succesfulde år. Derefter kom der en kæmpe ændring. Fra slutningen af November 1917 blev Sopron Bryggeriet registreret under et andet navn, som en del af West-Hungarian Brewery and Malt Factory. Virksomhedens hovedkvarter var i Budapest. Som et væsenligt resultat i perioden frem til Nationaliseringen i 1948, blev bryggeriet i stand til fuldt ud at udnytte sine oprindelige kapacitet. Efter nationaliseringen i 1949, blev Sopron fabrikken en fuldt ud uafhængigt selskab med navnet Sopron National Brewery.

1. januar 1959 markerede en pricipiel ændring I organisationen af den ungarske bryggeriindustri. De fire ”uafhængige” virksomheder blev fusioneret og Hungarian National Breweries blev grundlagt. Denne nye æra mellem 1955 og 1966 bragte store ændringer til Sopron fabrikken, som resulterede i at produktionskapaciteten var på 300.000 hektoliter.

1. januar 1971 startede endnu en periode i bryggeriets historie, blev Hungarian Beer Trust grundlagt. Indenfor dette samarbejde, opnåede Sopron fabrikken begyndende uafhængighed.

I 1982 blev virksomheden endnu engang uafhængig, og på dette tidspunkt blev der solgt 500.000 hektoliter øl pr. år. Grundet fortsatte udvidelser mellem 1987 og 1991 nåede kapaciteten 900.000 hektoliter. 14. oktober 1988, fik bryggeriet licens på Steffi mærket fra Österreichische Brau AG. Et år senere, blev denne licensaftale efterfulgt af en anden med tilladelse til at bryggeri Zipfer mærket. I 1992 blev Sopron Brewery ændret til et aktieselskab, med BBAG som dets hoedaktionær. Fra maj 1994, blev bryggeriet børsnoteret på børsen i Budapest med stor succes. I 1994 solgte bryggeriet over 1 million hektoliter øl. Væsentlige mærker er: Soproni Ászok, Steffl, Gösser, Kaiser, Zipfer, Kinizsi, og den alkoholfrie Schlogold. I 1995 blev en ny tappehal færdiggjort, indeholdende en topmoderne tappelinie med en kapacitet på 58.000 flasker pr. time.

I 1997 blev Sopron bryggeriet fusioneret med First Hungarian Cooperatives’ Brewery Co. i Martfű. Fra 1. januar 1998, ændrede virksomheden navn til Brau Union Hungária Sörgyárak for at signalere sit tilhørsforhold til koncernen.
I dag er produktionskapaciteten på Sopron fabrikken 1,2 hektoliter. Herudover er den en lager på 7.000 kvm. med mulighed for at opbevare 14 millioner flasker på en gang.

Martfű bryggeriets historie
Brau Unions anden fabrik I Martfű er forholdvis ny. Ideen om at opføre et bryggeri skyldes manglende på øl tilbage i 1981. Som et resultat heraf, var Martfű fabrikken grundlagt I et samarbejde mellem 28 private landmænd og statslandbrug I Østungarn. Bryggeriet åbnede i 1985 i nærheden af byen Szolnok. Senere blev bryggeriet ændret til et aktieselskab og i 1990 blev aktierne introduceret på børsen i Budapest. I 1991 opkøbte Brau AG aktiemajoriteten. I 1993 blev der indgået licensaftale omkring produktion af Kaiser og Scwechater.

I 1997 blev Martfű fabrikken fusioneret med Sopron Bryggeriet, under sidstnævntes navn.
Den 1. januar 1998, ændrede virksomheden navn til Brau Union Hungária Sörgyárak. I 1999 blev en 1.5 mio. forint dyr investeret færdiggjort på rekordtid. Som et resultat heraf er produktionskapaciteten øget til næsten 1 millioner flasker pr. dag.
I dag er den årlige kapacitet på Martfű fabrikken nået 600.000 hektoliter øl og det 500 kvm. store lager kan lagre op til 7 millioner flasker på en gang
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.173 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her