Logo

Brouwerij Van Steenberge - Bryggeri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Lindelaan 15
9940 Entvelde
Belgien
Tlf. +32 9344 5071
Fax +32 9344 5420
Web

Historie om Brouwerij van Steenberge
Som mange andre bryggerier, stammer dette bryggeri fra et landbrug, som også var involve-ret i brygning af øl til eget forbrug. Den første gang dette bryggeri blev omtalt på papir var i 1784 under navnet ”Brouwerij De Peer”. Det er meget sandsynligt , at der har været bryggeri på stedet længe før denne tid, men landmanden, John Baptist De bruin, en lokal fra byen ”St. Kruis V inkel” som ligger ikke langt fra bryggeriet, efterlod ingen skrevne dokumenter før på dette tidspunkt.

Lidt efter lidt, blev brygningen landbrugets hovedbeskæftigelse og alle landbrugsrelaterede aktiviteter blev stoppet med de 2 verdenskrige. Efter John Baptist’s død, fortsatte hans enke Angelina Petreonella Schelfout forretningen. Fra 1876, hjalp hendes nevø Josef Schelfout til. Bryggeriet blev udvidet med malteri og en humlemark. Mange indbyggere i Ertvelde, byen hvor bryggeriet lå, kan huske de 2 hektor marker som tilhørte bryggeriet.

Josef Schelfout’s datter Magaretha, giftede sig med Paul van Steenberge, de blev borgme-ster i Ertvelde og Senator i det begiske parlament. Det var Poul, som faktisk ændrede bryg-geriets navn til ”Brouwerij Bios”, Bios betyder liv. Øllet på lager blev mærket ”Bios”. Det var en blanding af ungt øl blandet med en to år gammel bryg. Denne øltype kaldes i dag for ”Old Brown”. Bryggeren navngav øllen ”Viaamse Bourgogne” (Flemisch Burgundy), et godt navn for sådan en fremragende kvalitetsøl.

For at kunne følge med ændringerne i smagen, blev undergæring introduceret. En nyt mærke var født: ”Leute Bock”, (Leute = Glæde), men et handelsnavn var mere passende, og det fik navnet Sparta Pils. Succesen for dette lettere dyrere skift til lager, afhæng fuldt ud af den kæmpe succes som Flemish Burgundy havde. Denne succes betalte for investeringerne i forbedret køling og ny lagringstanke af aluminium. Herudover skulle de gammeldags tønder udskites med glasflasker.

Efter 1. verdenskrig, startede bryggeriet produktionen af lemonade. Josef van Steenberge (søn af Paul og brygger indtil 1990) manøvrerede hans virksomheden gennem kriserne under 2. Verdenskrig. En krig som uheldigvis betød døden for hundredvis af Flamske landsbybryg-gerier.

Grundet succesen for regionale øl, oplevede bryggeriet en stor fremgang. i 1978, overtog bryggeriet opskriften og gæret fra Augustiner munkene i Gent, som valgte at stoppe brygnin-gen og licenserede øllen til Van Steenberge bryggeriet. Brygmesteren på det tidspunkt, Hr. De Vroe, forbedrede Augustijn alen, og forvandlede det til mesterværk det er i dag. I dag, er denne øl sammen med andre specielle hjemmebryggede øl såsom Piraat, Gulden Draak, Bruegel og Bornem, alle overgærede, bidragende til bryggeriets fortsatte vækst.

I 1990, overtog Paul van Steenberge (Josef’s søn) bryggeriet. Store investeringer tillod bryg-geriet at følge med den teknologiske udvikling. Ved udgangen af 1992, resulterede dette i in-stallationen af et 100% computerstyret og automatiseret bryggeri: et virkeligt mesterværk. Det første af sin slag i Belgien på det tidspunkt.

Hvor står bryggeriet i dag? Der bliver produceret 35.000 tønder (50.000 HL) øl 31 ansatte. Det meste af produktionen bliver solgt i Belgien. Eksporten sender øllen til hele verden. Ho-vedeksportmarkedet er Italien, efterfulgt af Holland og USA. Derefter kommer Frankrig, Spa-nien, Schweiz, Tyskland og andre lande.

Bryggeriets mission er at brygge en enestående verdensklasseøl, og at forblive uafhængigt.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.026 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?




Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her