Logo

Porse Guld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Bryggeri: Thisted Bryghus
Brygget for første gang: 1984
Type: Dansk lagerøl * Pilsner
Alkohol: 5.8%
Flaskestørrelse: 33 cl.
Forhandles af: Thisted Bryghus
Pris ca:

En gang om året tager personalet på Thisted Bryghus på skovtur og samler porse til årets produktion af Porse Guld. Det er i dag den eneste danske øl, som er krydret med andet end humle, og det mærkes tydeligt i duften og smagen. Det kan være svært at erkende den specielle karakter fra porsen, men hvis man har prøvet snaps med porse, er ligheden tydelig. I øvrigt en glimrende guldøl, der dog har lidt svært ved at holde på skummet.
Lanceret i maj 1984 efter forudgående eksperimenter af brygmesteren i 7 år. Bryghusets medarbejdere indsamler hvert år på en kombineret skov- og porseplukningstur den nødvendige porsemængde til det efterfølgende brygår. Porsen erstatter delvist humlen i øllet som aroma- og bitterstofgiver. Humlen blev først almindelig anvendt til øl fra det 13. århundrede. Porse Guld fra Thisted Bryghus er i dag den eneste danske øl med Porse til delvis erstatning for humle. I dag er Porse Guld blevet så efterspurgt, at hele to ´skov-ture´ – og dermed lukning af bryghuset´s øvrige funktioner, bortset fra kontor og lager den dag, er blevet nødvendig. Efter sigende beklager vi ikke dette.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 977 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken cocktail kan du bedst lide?
Effektiv reklame - klik her