Logo

Paradisæblesnaps

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

Paradisæblesnaps på friske æbler

Æblerne bruges friske, direkte fra træet, skylles og halveres, fyldes i et glas med tætsluttende låg.

De dækkes med vodka, rigeligt med frugt i forhold til vodkaen.
Lad dem trække i 10 uger.

Efter filtrering gennem et kaffefilter kan det fortyndes efter smag.

Vinder ved lagring.
Lidt kanel kan evt. tilsættes.

Paradisæblesnaps på frosne æbler

Som ovenstående, men med frosne æbler, æblerne skal tø op i vodkaen.

Høst endelig rigeligt med æbler og gem dem i fryseren til et senere tidspunkt.

Den er frisk/let syrlige bitter og kaldes af nogle en "damesnaps", men også "rigtige mænd" bør finde tid til at nyde den.

Artikel billede

Fakta om Paradisæbler:
Der findes enormt mange forskellige typer af paradisæbler, hvoraf de alle kan bruges til kryddersnaps, med større og mindre held. De mest kendte typer er ”Malus baccata ”braendkjær”, ”Malus prunifolia ”John Downie”, der begge er gode til en god paradisæbledram.

Paradisæblerne plukkes i september, sørg for at æblerne er fuldmodne, kernerne er helt mørkbrune.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (29 stemmer)
Siden er blevet set 30.018 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1376812-09-2023 18:28:36 Anita Stenstrop
Jeg eksperimenter med at lave syp. Er vinterbader og vi får os en hjemmelavet syp efter vores dyp i vandet.
1136610-08-2012 11:27:08 drikkeABC
Hej Flemming. Jeg har læst mine opskrifter og rettet her på sitet. Du kan lave snapsen på både friske eller frosne æbler. Smag evt til med lidt rørsukker eller kanel.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her