Logo

Slåen snaps

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Prunus spinosa
Man høster de blåsorte bær efter den første nattefront. De indeholder et bitterstof, der giver en ram smag, hvis de ikke bliver frosset lidt (ligesom rønnebær). Læg for en sikkerheds skyld de skyllede bær i fryseren i en uges tid.
Tø bærrene op, tør dem evt i køkkenrulle. Put dem i et glas og dæk dem med vodka.
Lad dem trække i mindst en måned, gerne i flere år.
Filtrer bærrene fra.

Snapsen er en aromatisk, frugtagtig og let syrlig. Farven bliver klar rød. Afhængig af trækketid kan den få en svag mandelsmag fra stenene.

Tips:
Den kan gemmes og vinder med tiden, specielt hvis den beholder bærrene i.
Man kan hælde bær og vodka direkte i en dekorativ flaske fra starten og skænke fra denne. Bagefter fylder man efter. Man trækker hele tiden ny smag ud og kan holde den gående i adskillige år afhængigt af forbrug.
Når bærrene har trukket så længe, at de er ved at falde fra hinanden, kan man forsøge at gnide stenene ud. Vask dem, tør dem og blend dem med vodka. Lad det trække i mindst en måned. Dette giver en behagelig mandel-agtig smag på grund af stenenes cyanid-indhold.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (10 stemmer)
Siden er blevet set 10.444 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1126325-01-2012 13:43:23 Hans Andresen
Slåen - når man selv laver forsøg og ikke tilslutter sig den givne "religion" at slåen bliver sød af at fryses og dermed også benægter naturlig logik og videnskab, bliver bevis ved forsøg slettet af dem der tror det er sandhed når de hører en løgn bliver gentaget. 1 mdr. frost 20.gr. jordbær minus 40% sukker - modne stikkelsbær 55% slåen min. 60% jo længere frysetid jo mere tab. Standhaftig Religion - slåen skal have frost der er vi i lige så stor vildfarelse som dem der tror der sidder en gammel mand oppe i himlen, selvom ingen kan komme med beviset.
1126409-01-2012 09:23:26 Hans Andresen
Vodka Russisk - ZARSKAJA ZOLOTAJA stærk og meget fin smag ren, en vodka der er pengene værd, dyr - køb den dersom du har mulighed for det. og har du smagt den og kan nænne at tilsætte noget så prøv med modne vilde brombær, " godt nok synd ved så fin en vodka " men du får en Kejserlig nydelse,
1126503-11-2011 20:12:34 drikkeABC
Slåenbær plukkes når de er meget modne, helst i november-december. Har bærrene ikke fået frost, lægges de i dybfryseren mindst 8 dage. Frost giver de bitre bær mere sødme.
30 Slåenbær trækker på 70 cl. vodka i 2-3 uger. Filtreres og fortyndes efter smag. Kan nu lagres længe, gerne 3-12 måneder. Kan evt tilsættes lidt ahornsirup.
1126602-11-2011 18:06:31 Gitta Knudsen
Spørgsmål: Har frosset slåen i en 8 dages tid.
Overhældt m. vodka. Har trukket i ca 3 uger og nu er smagen meget bitter og dufter af marcipan, men ikke til at drikke. Hvad kan hjælpe og hvad er gjort forkert. v.h. Gitta

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?




Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her