Logo

Antinori Tignanello 1985

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

Oprindelse: Italien, Toscana

Type: Tør rødvin, 12,5 % vol.

Drue: Sangiovese, c. sauvignon, c. franc

Pris: 200-500kr.

Drikkes: til 2010+

 

Tignanello er en af de oprindelige supervine fra Toscana, der udelukkende er lavet på den 47 ha store vinmark, den er opkaldt efter, på et sydvestvendt, kalkholdigt, klippefyldt mergel- og kalkstensplateau, der er beplantet 350-400 meter over havets overflade på Antinoris ejendom Santa Cristina.

Tignanello var oprindeligt en Chianti Classico Riserva, der blev kaldt Vigneto Tignanello, men den blev først vinificeret som enkeltmarksvin i 1970, da den endnu indeholdt de traditionelle, toscanske, grønne druer canaiolo bianco, trebbiano og malvasia. Fra 1975-årgangen blev de grønne druer fuldstændig fjernet.

1985'eren - formodentlig den bedste årgang indtil nu af Tignanello - havde, da den blev smagt i november 2006, en smuk, urtelignende næse. Den var perfekt modnet og er en rigtig dejlig vin, der er lavet med et meget lettere touch end dens Antinori-slægtning Solaia. Tim Atkin MW synes, at cabernet-personligheden er blevet mere iøjnefaldende med alderen. »Tignanello er meget toscansk,« kommenterede Albiera Antinori, »aromaerne i 1985'eren er så typiske for sangiovese af en vis alder.« Albiera anslår, at Tignanellos optimale alder er mellem 10 og 15 år. SG

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.927 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?




Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her