Logo

A. J.

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

4 cl Applejack eller calvados
3 cl grapefrugt juice

Ryst ingredienserne med isterninger og si i et cocktailglas.

 

#

Mixing instructions:
Shake ingredients with ice, strain into a cocktail glass, and serve.

 

Applejack er en stærk alkoholisk drik fremstillet af æbler, populær i den amerikanske kolonitiden og menes at stamme fra det franske æble cognac Calvados. Applejack er lavet ved at koncentrere cider, enten ved den traditionelle frysedestillation eller af almindelig destillation. Udtrykket applejack stammer fra jacking, en betegnelse for frysedestillation.
Fra gærede saft, med et alkoholindhold på mindre end 10% koncentreres saften. Resultatet indeholder 30-40% alkohol, er let sødlig og normalt smager og dufter af æbler. Frysedestillation koncentrater alle de alkohol-produkter af gæring, herunder ethanol, methanol og Fuselolie alkoholer. Destillation af fordampning kan adskille disse, de har forskellige kogepunkter. På grund af de højere omkostninger og lavere udbytte af alkohol fremstillet af frugtgæring, kan kommercielt produceret applejack bestå af æble cognac fortyndet med kornbrændevine indtil vinen når den ønskede alkoholprocent.
I New Jersey var applejack brugt som valuta til at betale vejanlæg-besætninger i kolonitiden. En slang udtryk for drikkevareaktiviteterne var Jersey Lightning.
Slang, AppleJack er også en drink med 3 dele æblesaft og en del Jack Daniel's whisky, serveret på klipperne.


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.958 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken cocktail er mest populær i dag?






Afstemning
Hvilken øl er den bedste?






Afstemning
Hvorfra kommer de bedste rødvine?



Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken cocktail kan du bedst lide?








Fortæl dine venner om os