Logo

Antinori Guado al Tasso 2003

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Artikel billede

Oprindelse: Italien, Toscana, Bolgheri

Type: Tør rødvin, 13,5 % vol.

Drue: Cabernet sauvignon, merlot, syrah, andre

Pris: 200-500kr.

Drikkes:til 2011+

 

Piero Antinori, denne ædle arvtager af toscansk vinfremstilling, skaber af Tignanello, en af de oprindelige supervine fra Toscana, var en af de pionerer, der i 1970'erne piftede den hensygnende Chianti Classico DOC op, da han i 1990 sendte Guado al Tasso på markedet. Efter hans onkels succes med den strålende Sassicaia og hans brors Lodovicos Ornellaia, opgraderede Piero sine nærliggende rosévinsproducerende Belvedere-besiddelser i Bolgheri, som han omdøbte til Guado al Tasso. De 900 ha strækker sig fra de blide bakker ved Det Tyrrhenske Hav til en strimmel på den toscanske kyst, der hedder Maremma. Den omtales ofte som Den Gyldne Kyst, fordi nogle af de mest efterspurgte og dyreste vine i Italien laves her.

2003 var i Italien et af de varmeste og tørreste år, der er registreret. Nær Bolgheri modnede druerne tidligt, og i midten af august havde de tidligt modne sorter allerede et højt sukkerniveau, selvom udbyttet var lidt lavere end normalt pga. manglen på vand. Guado al Tasso 2003 kan prale med intense rubinfarver med modne kirsebæraromaer og antydninger af egetræ, kaffe og chokolade. Den er overraskende frisk for årgangen med blød, sød tannin. KO

 

Artikel billede

Et imponerende dørparti på en Antinori-vingård i Toscana.

--

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.136 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken cocktail er mest populær i dag?






Afstemning
Hvilken øl er den bedste?






Afstemning
Hvorfra kommer de bedste rødvine?



Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken cocktail kan du bedst lide?








Fortæl dine venner om os