Logo

Dekantere

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

At omhælde vinen, så den iltes. Man dekanterer typisk en ung vin for at den ved iltningen skal komme til at smage bedre. Det har den samme funktion, som hvis man åbner en flaske 1-2 timer før den skal drikkes. Vine bør også dekanteres hvis de har meget bundfald, f.eks. ældre portvine. Man skal passe på ved dekantering af ældre (meget gamle) vine. Disse kan totalt miste duft og smag ved en dekantering.
Hvis man serverer vinen i en karaffel, kan man evt. sætte den tomme flaske på bordet, så gæsterne kan se, hvad der drikkes.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.592 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her