Logo

Domaine Henri Bourgeois Sancerre d'Antan 2003

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

Oprindelse: Frankrig, Loire, Sancerre

Type: Tør hvidvin, 12,5 % vol.

Drue: Sauvignon blanc

Pris: 100-200

Drikkes: til 2010+

 

Vingården på Domaine Henri Bourgeois ligger på top­pen af Chavignol med en betagende udsigt ud over vinstokke, der breder sig i landskabet. Kun hårdt pres­set indrømmer Jean-Marie Bourgeois at eje halvdelen af de vinmarker, der fortsætter ud i horisonten, men det er faktisk en underdrivelse. Monsieur er betyd­ningsfuld i Chavignol, og han er oprigtigt beskeden. Til vores prøvesmagning finder han to flasker frem, og mens jeg dufter og slubrer, holder han regnskab. Vinene er åbenlyst forskellige - en sauvignon blanc og en pinot noir. Jeg spørger, hvilke parceller de er fra, og forventer, han peger ud over markerne. »Marlborough, New Zealand,« svarer han, »fra min ejendom der, der hedder Clos Henri.«

Domaine Henri Bourgeois laver ca. 550.000 flasker om året og Clos Henri yderligere 120.000. Sancerre d'Antan tegner sig for kun 6.000 til 10.000 pr. år. D'An­tan er 100% flintestensjordbund. Terroiret er tydeligt i denne 2003'er med den mineralske tone i næsen. Munden har en enestående blanding af flinteholdiq, sprød smag, der afrundes med en smag af ristet rosin­brød med et tykt lag smør. Dette er sauvignon blanc, når den er allermest overdådig, og rækker ud over sit terroir og mod det sublime. KA

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.517 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?




Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her