Logo

Flasketyper

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

De første vinflasker af glas blev taget i brug i midten af 1700-tallet. Og først fra det tidspunkt kunne man opbevare og udvikle vine på flaske. I dag anvendes der især to typer af flasker; den høje, slanke Bordeaux-flaske, som har skuldre og den mere buttede Bourgogne-flaske, der ikke har skuldre. Disse flasketyper går igen over det meste af verden.
I Alsace og Tyskland anvendes høje slanke flasker, mens mange Provence-vine kommer i høje flasker med “former”. Andre vine fra Tyskland og Portugal kommer i en Bocksbeutel (Mattheus-flaske) og champagne i særlig kraftige flasker, der kan modstå trykket.
Den normale flaskestørrelse er 75 cl. Men der findes mange andre flaskestørrelser, som f.eks. magnum (1,5 l) eller en halv flaske (37,5 cl.). Jo større flaske desto langsommere udvikler vinen sig.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.130 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her