Logo

Flasketyper

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

De første vinflasker af glas blev taget i brug i midten af 1700-tallet. Og først fra det tidspunkt kunne man opbevare og udvikle vine på flaske. I dag anvendes der især to typer af flasker; den høje, slanke Bordeaux-flaske, som har skuldre og den mere buttede Bourgogne-flaske, der ikke har skuldre. Disse flasketyper går igen over det meste af verden.
I Alsace og Tyskland anvendes høje slanke flasker, mens mange Provence-vine kommer i høje flasker med “former”. Andre vine fra Tyskland og Portugal kommer i en Bocksbeutel (Mattheus-flaske) og champagne i særlig kraftige flasker, der kan modstå trykket.
Den normale flaskestørrelse er 75 cl. Men der findes mange andre flaskestørrelser, som f.eks. magnum (1,5 l) eller en halv flaske (37,5 cl.). Jo større flaske desto langsommere udvikler vinen sig.

Facebook
Opret din egen Drinksbog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.163 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken cocktail kan du bedst lide?