Logo

Jordbærlikør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
1 1/2 kg. jordbær
1/2 flaske vinsprit
1 dl. cognac
1 kg sukker
1/2 l. vand
evt. vanillekorn
 
Jordbærrene knuses og fordeles i to store henkogningsglas med den
eventuelle stødte eller finthakkede vanille imellem.
Vinspritten blandes med cognac og hældes over de knuste bær.
Glassene lukkes omhyggeligt med låg, gummiringe og klemmer.
De står 4-5 døgn.
Så koges en lage af vandet med sukkeret, den afsvales.
Jordbærrene hældes gennem et klæde.
Den frasiede likøressens blandes med den kolde sukkerlage og fyldes
hurtig på rene flasker som proppes og lakeres og lagres.
Likøren må gerne ligge i årevis.
Jordbærkvaset kan opbevares, rørt med 500-750 g. sukker i henkogningsglassene og bruges i kager og desserter eller til konfektlavning.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.630 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her