Logo

Kvan - engleurt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Drinks billede
En toårig kraftig skærmplante, der i dag er forvildet fra tid­ligere dyrkning og som ofte findes på fugtig jord langs åer og kyster.
Planten dufter kraftigt parfumeret, og det er både rod, stængel og/ellerfrø, der kan anvendes. En frisk kvansnaps kan få en grøn far­ve, men farven falmer lidt efter lidt.
Hvis man synes, at kvan smager for skarpt, kan man koge nogle stængler møre og vende dem i sukker, hvorefter de bruges som kryd­deri på alkohol.
Kvan afgiver hurtigt smag på snapsen, så en kvansnaps kan nydes, dagen efter at den er lavet. Når snapsen har trukket længe nok, kan drikken filtreres. Kvan er en gammel lægeplante, der også blev kaldt for engleurt. En legende beretter om ærkeenglen Gabriel, der bragte planten til menneskene, for at de kunne undgå pest. Plan­ten har været brugt til at forebygge, lindre eller helbrede mange for­skellige sygdomme og skavanker, så den er blevet kaldt for "Nordens Ginseng".
Frø kan købes i frøhandlen og frø kan indsamles i naturen. Så frøe­ne allerede sent på efteråret, hvis jorden er tjenlig, for frøene skal have frost for at spire.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.766 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken cocktail kan du bedst lide?








Effektiv reklame - klik her