Logo

Yannis Arghyros Visanto NV

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

Oprindelse: Grækenland, Santorini

Type: Sød hvidvin, 14 % vol.

Drue: Assyrtiko

Pris: 500-1000

Drikkes: skal drikkes nu

 

Santorini, den halvmåneformede ø, der ligger midt imellem det græske fastland og Kreta, synes ved før­ste øjekast langtfra at være et ideelt sted til vinmarker pga. sin vulkanske jord, stærke vinde og en sommer­fugtighed, der udelukkende kommer fra tung, natlig dugdannelse. Ikke desto mindre er der fordele ved at dyrke druer her. Vinlus er aldrig nået til øen, og nogle af vinstokkene på øen er meget gamle og går helt til­bage til 1920'erne eller tidligere. Den primære drue på Santorini er den indfødte grønne assyrtiko, som på enestående vis har tilpasset sig øens klima. Når den passes rigtigt, bibeholder den sin syre og giver vinene en fantastisk friskhed.

Yannis Arghyros ejer nogle af de bedste - måske de bedste - vinmarker på Santorini og er fast beslut­tet på at få det bedst mulige ud af, hvad naturen har at tilbyde ham. Visanto er en traditionel, sød vin lavet på tørrede druer. Den var i det 19. årh. altervin i den russisk-ortodokse kirke. Yannis Arghyros' visanto er blandt de bedste. Det ringe udbytte og druetørringen betyder, at for hver 30 kg druer får Yannis kun ti flasker vin. På sin vingård har Yannis tønder af visanto stå­ende, der går helt tilbage til 1970'erne. Hans visanto la­ves nu på en skønsom blanding afforskellige årgange.

Alderen giver Yannis Arghyros' visanto en tiltræk­kende ravfarve. Næsen og munden viser næsten utrolig koncentration med aroma og smag af tørrede figner, dadler og svesker. Undertoner af bitter appel­sinskal bider i munden og balancerer vinens sødme og fløjlsbløde tekstur. GL

 

Artikel billede

Lavtvoksende vinstokke trives på Santorinis vulkanske, vindomsuste bjergskråninger. --

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 2.073 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken cocktail kan du bedst lide?
Effektiv reklame - klik her