Logo

Øl eventyret fortsætter...

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Allerede det første år efter åbningen af Nørrebros Bryghus har mere end 50.000 besøgende spist i restauranten - i gen­nemsnit mere end 150 personer om dagen. Nørrebro Bryghus blev udtryk for kvalitetsøllets foreløbige renæssance, og med Claus Meyers ord "nok så meget historien om det nordiske køkkens gen­rejsning. De sidste 50 år er øllet ellers gradvis forsvundet ud af den danske måltidskultur. "
Nørrebros Bryghus er sammen men en række nye restaurationsbryggerier, der ligeledes laver mad på eget kvali­tetsøl, en udfordring for vinens mono­pollignenede status som danskernes foretrukne måltidsdrik. Det drejer sig bl.a. om Fur Bryghus på Fur, Søgaards Bryghus i Aalborg, Flakhaven Bryghus i Odense, Skovlyst i Hareskoven ved København, Brewpub i København, Gourmetbryggeriet i Roskilde. Alle hus­bryggerier med egen restaurant.
I alt 28 hus- eller mikrobryggerier har siden år 2000 sendt sublimt håndbryg­get øl ud til de danske forbrugere, åg vi kan forvente, at mindst et nyt mikro­bryggeri vil åbne hver måned i de kom­mende to år. Danmark har igen fundet sine rødder - Danmark er nu igen et af verdens vigtigste øllande - målt pr. ind­bygger!
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.436 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her