Logo

Bruichladdich

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Distillery of the year 2001 & 2003
 
Bruichladdich [brook-laddie] kan dateres tilbage til 1881, hvor destilleriet blev grundlagt af Robert og William Har­vey. Efter 6 års stilhed kom Bruichladdich destilleriet "up and running" igen i maj 2001 som Skotlands vestligste de­stilleri på øen Islay og med  udsigt over Loch Indaal.
Og hvilken genfødsel med selveste "Mr. lslay" Jim McEwan som Master Distiller. Han er den eneste, der 2 gange er blevet kåret som Master Distiller of the Year. Resultatet var et omgående farvel til farvejustering med karamel og koldfiltrering, og sidst men ikke mindst  er Bruichladdich nu den eneste Islay Single Malt, der "slotsaftappes".
 
Den nye malt er modsat de gamle aftapninger, som blev produceret under ejerskabet af Jim Beam, nøje blevet ud­valgt og prøvesmagt af Jim McEwan personligt, og på grund af Jims hårde krav til kvalitet er Bruichladdich nu tappet med 46% alkoholstyrke mod de tidligere 43%. Dette er gjort for at undgå, at whiskyen bliver uklar ved lave temperaturer, da grænsen for hvornår en whisky, som ikke er koldfiltreret, bliver uklar, er omkring 45% og derunder.
Derfor vil "The Laddie" (lokalt kælenavn) blive tåget ved tilsætning af vand - dette er endnu et kvalitetstegn!
99% af destillerierne i Skotland koldfiltrerer, det vil sige fjerner smagsgivende olier og forringer dermed reelt smagen i whiskyen - udelukkende af kosmetiske grunde.
 
Når man smager de nye versioner af Bruichladdich, er noget af det første, man bemærker, den 3 dimensionelle smagsoplevelse, som er et resultat af Jims fantastiske evner som blender.
 
Smagen leder tanken hen på syltede frugter, æbler, pærer og grønne druer omsvøbt af en mild nuance af tørv. Dette sammen­holdt med smag fra fadene og de maltede saltnuancer giver en ekstremt flot sammensat single malt i perfekt balance.
Bruichladdich findes i 13 forskel­lige versioner på det danske marked - fra den tørvede 3D til den prisbelønnede 1973 Vintage.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.606 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her