Logo

Calvados

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Drinks billede
Lisieux er først og fremmest centrum og valfartsby for den store kultdyrkelse af Sainte- Therese, men Lisieux er også den vigtigste by i departementet Pays d' Auge, der har æbletræer så langt øjet rækker, og destillerier med produktion af den bedste Cidre og Calvados.
Calvados er en af de største franske spirituosa, den frem­stilles af 1 år gammel Cidre, der destilleres og lagres i tønde. Der findes to typer: AGC Calvados (fra Basse­Normandie (Mayenne, Sarthe og Pays de Bray) og Calvados du pays d'Auge.
Der er ikke årgang på Calvados. Den kan ligge på fad i 2 år eller mere. De mest interessante er 20-30 år gammel Calvados. Til store middage hører den berømt traunat­mand. Der serveres et glas Calvados til gæsterne midt i måltidet, alkoholen stimuler fordøjelsen og vækker appetit­ten, så man kan fortsætte med at spise.
Ligesom mange andre spiri­tuosa giver et skvæt Calvados en god smag til saucer, krydrer en god pate samt hører til en lækker flamberet æbletærte, en souffle eller pandekager med æblekompot.
En 20 år gammel Calvados passer rigtig godt til en dejlig affineret Livarot ost, og man må ikke glemme cafe-Calva, der er favorit hos normanner­ne efter en god middag, og som serveres ligesom en dansk kaffepunch.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (10 stemmer)
Siden er blevet set 6.505 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1152211-09-2013 11:30:57 Niels Lund
traunat­mand. Hvad betyder dette order ??

Har ikke kunne finde dette udtryk/ord nogen steder på nettet udover her på jeres side selvfølgelig.

Afventer jeres svar med spænding !

Hilsen
Niels

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her