Lisieux er først og fremmest centrum og valfartsby for den store kultdyrkelse af Sainte- Therese, men Lisieux er også den vigtigste by i departementet Pays d' Auge, der har æbletræer så langt øjet rækker, og destillerier med produktion af den bedste Cidre og Calvados.
Calvados er en af de største franske spirituosa, den fremstilles af 1 år gammel Cidre, der destilleres og lagres i tønde. Der findes to typer: AGC Calvados (fra BasseNormandie (Mayenne, Sarthe og Pays de Bray) og Calvados du pays d'Auge.
Der er ikke årgang på Calvados. Den kan ligge på fad i 2 år eller mere. De mest interessante er 20-30 år gammel Calvados. Til store middage hører den berømt traunatmand. Der serveres et glas Calvados til gæsterne midt i måltidet, alkoholen stimuler fordøjelsen og vækker appetitten, så man kan fortsætte med at spise.
Ligesom mange andre spirituosa giver et skvæt Calvados en god smag til saucer, krydrer en god pate samt hører til en lækker flamberet æbletærte, en souffle eller pandekager med æblekompot.
En 20 år gammel Calvados passer rigtig godt til en dejlig affineret Livarot ost, og man må ikke glemme cafe-Calva, der er favorit hos normannerne efter en god middag, og som serveres ligesom en dansk kaffepunch.