Logo

Glas

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Der findes et utal af forskellige vinglas. De dyreste glas er en hel videnskab – der findes således glas der passer til bestemte druetyper. Kendere siger de kan smage forskel, hvis de drikker den samme vin af forskellige glas!
Så indviklet behøver det ikke at være. De mest enkle glas er som regel de bedste. De skal ikke være farvet, da man så vanskeligt kan bedømme vinens farve. Bordeauxglas er typisk høje og slanke, mens Bourgogne-glas er mere buttede. Rødvinsglas er større end hvidvinsglas.
Når man vasker glassene op skal man altid huske at skylle grundigt efter med varmt vand, så de ikke lugter af sulforester.

 

Glas i baren

Folk forventer generelt, at visse drinks bliver serveret i bestemte former for glas. Problemet er, at der eksisterer flere forskellige drinksglas end de fleste mennesker (og de fleste barer) har lyst til at anskaffe sig.

Vi gennemgår her de glastyper, som du sandsynligvis vil få brug for til servering af drinks.

* Shotglas: Kan også bruges som måleglas og er et must i enhver bar. Vær opmærksom på størrelsen (ofte max 4 cl) inden du skænker, idet mange opskrifter måske er for store til dine shotglas.

* Cocktailglas: Kaldes også for et martiniglas. Findes i størrelser, der varierer fra 9 til 18 cl. Perfekt til martinis, manhattans, stingers og andre klassiske drinks.

* Hvidvins- og rødvinsglas: Findes i størrelser fra 15 til 30 cl. I forbindelse med drinks er det bedst med vinglas, der ikke er alt for store.

* Champagneglas: Den høje, slanke udgave kaldet en champagneflute - er langt at foretrække, da det holder længere på boblerne. I den flade champagnecoupe går brusen langt hurtigere af den mousserende vin.

* Rocksglas: Kaldes også for et whiskyglas. De kan rumme fra 15 til 30 cl, men det er bedst at gå efter de mindre størrelser.

* Highballglas og Collinsglas: De to mest alsidige glastyper, der findes i størrelser fra 25 til 35 cl. betegnes også som højt glas.

* Likør eller snapseglas: Udover til likør og snaps kan denne glastype også anvendes til drinks, der drikkes "straight-up" - uden isterninger.
På restaurationer bruges ofte et lille margarita lignende glas "Svinger", der kan indeholde 4 cl.

* Cognacglas: Findes i en lang række størrelser fra det alt for små til det overdrevent store. Den korte stilk og den store skål gør glasset velegnet til spiritus, der skal varmes i hånden, som cognac, armagnac og andre brandies.

Herudover bør også nævnes:
Margarita glas, Pousse-Café-glas, Irisk Kaffekrus, Ølglas, Ølkrus

Hvis du er ved at opbygge en hjemmebar, er det en god ide at nøjes med et lille udvalg af forskellige glas. Skal det være helt enkelt, kan man faktisk klare sig med to typer: et mindre hvidvinsglas og et større rødvinsglas. De kan anvendes til alle former for cocktails, samt til øl og - naturligvis - vin. Jo færre forskellige glastyper, desto mindre kompliceret er det at rengøre og opbevare dem.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,1 (9 stemmer)
Siden er blevet set 5.454 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her