Logo

Kafferistning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Hvis du rigtigt vil have god kaffe og få vennerne til at måbe, skal du selv riste dine bønner. På nettet kan du finde forskellige firmaer som sælger rå, tørret kaffe. Det ligner peanuts og dufter som kit - men tricket er at kaffen i rå form kan holde sig i op til to år. Normalt er en ganske almindelig pose kaffe intet værd et par timer efter åbningen. Når du har skaffet rå-bønner, kan du riste dem på to måder:

Enten har du en rigtig kafferister eller en popcornmaskine - principperne er de samme. Eller du rister kaffen på en wok. Det sidste er det sjoveste - her vil vennerne dø af grin og beundring.

Men fyr op for emhætten og luft ud bagefter - det stinker. Giv bønnerne lidt over mellemvarme. Du bestemmer selv hvor hårdt du vil riste dem - fra lysebrun til kulsort. Men pas på. Pludselig går det stærkt. Eneste regel er at bønnerne skal poppe en gang eller to - ligesom popcorn. Og så kan du jo blære dig med din helt egen blanding af dine yndlingskaffer.

Når bønnerne er ristet, kværner du dem i en kaffemølle. Rigtige kaffenørder foretrækker en model med koniske knive, men den lille plæneklippermodel til 100-200 er helt fin (næsten).

At riste selv er en næsten bevidstheds-udvidende oplevelse. Det er mere sjovt end praktisk - men det smager helt vildt godt. Alternativt kan du købe hele bønner, som er ristet. Det er som regel langt bedre end hvad som helst der er formalet.

Du kan eksperimentere med forskellige typer kaffer og smage. Bland for eksempel kaffebønnerne med appelsin, kakao, vanilie, chokolade eller andre krydderier (men fjern det fra kaffen førend du brygger).
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.138 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvordan holder du ferie i år?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her