Du er her:
Forside
> Kafferistning
Kafferistning
Print med billeder
Print uden billeder
Vil du undgå sort skærm på din PC?
Klik her og hold skærmen tændt mens du laver mad
Hvis du rigtigt vil have god kaffe og få vennerne til at måbe, skal du selv riste dine bønner. På nettet kan du finde forskellige firmaer som sælger rå, tørret kaffe. Det ligner peanuts og dufter som kit - men tricket er at kaffen i rå form kan holde sig i op til to år. Normalt er en ganske almindelig pose kaffe intet værd et par timer efter åbningen. Når du har skaffet rå-bønner, kan du riste dem på to måder:
Enten har du en rigtig kafferister eller en popcornmaskine - principperne er de samme. Eller du rister kaffen på en wok. Det sidste er det sjoveste - her vil vennerne dø af grin og beundring.
Men fyr op for emhætten og luft ud bagefter - det stinker. Giv bønnerne lidt over mellemvarme. Du bestemmer selv hvor hårdt du vil riste dem - fra lysebrun til kulsort. Men pas på. Pludselig går det stærkt. Eneste regel er at bønnerne skal poppe en gang eller to - ligesom popcorn. Og så kan du jo blære dig med din helt egen blanding af dine yndlingskaffer.
Når bønnerne er ristet, kværner du dem i en kaffemølle. Rigtige kaffenørder foretrækker en model med koniske knive, men den lille plæneklippermodel til 100-200 er helt fin (næsten).
At riste selv er en næsten bevidstheds-udvidende oplevelse. Det er mere sjovt end praktisk - men det smager helt vildt godt. Alternativt kan du købe hele bønner, som er ristet. Det er som regel langt bedre end hvad som helst der er formalet.
Du kan eksperimentere med forskellige typer kaffer og smage. Bland for eksempel kaffebønnerne med appelsin, kakao, vanilie, chokolade eller andre krydderier (men fjern det fra kaffen førend du brygger).
Tweet
Print med billeder
Print uden billeder
Gem i Min Drinksbog
Opret din egen Drinksbog
Send drink til en ven
Feedback
Gem denne opskrift til mine Drinkskort
Forrige: Jägermeister Bitter
Næste: Karat Bitter
Klik på den smiley du vil give denne side
Brugernes vurdering
5,0
(
1
stemmer)
Siden er blevet set 2.814 gange -
Se og skriv kommentarer herunder
.
• Gourmet
• Træpræg
• Husbryggeriet Jacobsen i Valby
• Vinglassets fremstilling
Kommentarer og debat mellem læsere
Navn
*
:
E-mail
*
:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar
*
:
Få besked når der kommer en ny kommentar til denne artikel
Modtag nyhedsbrev fra drikkeabc.dk
Vis alle kommentarer...
Vi elsker jeres billeder
❤
×
Min Drinksbog
×
Min Drinksbog
×
Allerede bruger
E-mail
Password
Glemt password
Ny bruger
E-mail
Password
Gentag password
Navn på bog
Post nr.
Køn
K
M
Fødselsdato
Tlf.
Min Drinksbog
×
Du er nu logget ind og siden er tilføjet til din Drinksbog
Brugeren eksistere allerede
×
Der er allerede en bruger med det brugernavn.
Drinks
Øl
Spiritus
Vin
Kolde drikke
Varme drikke
Vin Quiz
Min bar
Bowle og punch
Drinkskort
Hjemmebryg
Snacks
Drikkeviser
Alkohol test
Ordbog
Alkoholfri
Barudstyr
Bowle og punch
Cocktails
Fitness
Fizz
Hedvin
Hvidvin
Juice og smoothies
Kaffe
Kakao
Kolde drikke
Longdrinks
Mexico
Mousserende vin
Rosévin
Rødvin
Shots
Spiritus
Te
Varme drikke
Velkomstdrinks
Vin quiz
Øl
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
Carsten Lund
Men hvor er det trist at efter Normændene har købt produktionen, at de har formastet sig til at ændre opskriften hen ad vejen til...
Lars Pedersen
Xmas er fra Thor Randers udkom første gang 1968
Anthony
For min første månedsløn som 17-årig (i 1988), købte jeg denne flaske og fejrede lønseddelen med min far og en ven. Dengang hed...
Bjørn
Så længe Carlsberg er repræsenteret i det krigsførende Rusland bør vi alle boykotte Carlsbergs produkter (også dem de producerer...
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Ved du alt om vin og drikke?
Prøv vores nye quiz
Afstemning
Hvilken fridag er det bedst at undvære?
St. Bededag
1. maj
Grundlovsdag
Kristi Himmelfartsdag
Alle fire dage
Alle tre dage, men ikke Grundlovsdag
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...