Logo

Nørrebro Bryghus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Drinks billede
Anders Kissmeyer, Nørrebro Bryghus.
Inspireret af den samti­dige mikrobryggerire­volution i USA, som i dag udgør en af verdens stærkeste og mest spændende ølkulturer, åbner den tidligere brygmester fra Carlsberg, Anders Kissmeyer, i august 2003 sit eget ølmekka - "Nørrebros Bryghus" i København. "Nørrebros Bryghus" er et bar- og restaurations­bryggeri, hvor man bl.a. har specialise­ret sig i at lave mad på øl. Det har til huse i Ryesgade på Nørrebro i en smuk klassicistisk bygning fra 1862.
Bygningen blev oprindelig anvendt som hospital, arbejdsanstalt og hjem for syge og ubemidlede. Det er lykkedes at lægge en nutidig, "trendy" stil op ad den oprindeligt mere rå og industrielle historie huset allerede rummede. Fra restaurationen på I. sal og baren i stue­etagen kan gæsterne følge produktio­nen på det fascinerende og relativt store bryggeri med en kapacitet på 1000 liter pr. bryg. I bryghusets restauration ser­veres fremragende mad som naturligvis er lavet på husets egne øl.
Om bryghusets filosofi siger brygme­ster Anders Kissmeyer: "Nørrebro Bryghus' motto er at være kompromis­løst og kvalitetsbevidst fra valg af råma­terialer, fastlæggelse og overvågning af processerne til styring af kvalitet og præsentation helt frem til serveringen af det enkelte glas. Sortimentet består af en lang række faste øl og så nogle deciderede årstidsøl som f.eks. juleøl, påskebryg og specielle sommerbryg.
Anders Kissmeyer er uddannet bryg­mester fra Den Skandinaviske Bryggerhøjskole. Efter 16 år på Carlberg, forlod han i 2001 det store bryggeri for at forfølge sin ide efter amerikansk forbillede med et mikro­bryggeri, hvor øllet er centrum for alle aktiviteter.
Selv siger han: "Vores mål er at bryg­ge og servere Danmarks bedste og bre­deste sortiment af specialøl! Det er jo skægt at lave det, som er lidt ud over det traditionelle." Og det må man i sandhed sige, han efterlever. Kissmeyer lagde hårdt ud i 2003 med fire forskelli­ge øl: En New York Lager, en belgisk vitbeer, en Bombay Pale Ale og Ravnsborg Rød. Blandt hans nuværende 8 faste øl og 6 sæsonøl er det meget vanskeligt at udpege en vinder. Der er øl for enhver kvalitetsbevidst smag - øl brygget med sublim indsigt og kærlig­hed.
Skulle jeg uretfærdigvis udpege min egen favorit, må det blive "New York Lager" - en traditionel amerikansk undergæret øl med intens maltkarakter og tydelige noter af karamel. Den fore­ner en markant bitterhed med en blom­steragtig duft af nordamerikansk Cascade humle. - En altid sikker ople­velse.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.627 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken cocktail kan du bedst lide?








Effektiv reklame - klik her