Logo

Pebermynte - Mentha piperita

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Drinks billede
lav busk af de læbeblomstredes gruppe, med grågrønne blade. Blade og skud indeholder ligesom resten af plan­ten pebermynteolie, der udvindes til brug som smagsstof i søde sager og medicin, her især som mentol. Dyr­kes i mange lande på den nordlige halvkugle.
En pebermyntedram gør godt, når man er forkølet, og en lille drik før maden skærper appetitten. De friske blade af kryd­derurten pebermynte kommes på flaske og overhældes med alkohol. Der findes mange sorter af mynte i handelen, så man kan selv bestem­me, hvilken mynte man ønsker at krydre med. Beregn ca. 5 stilke af pebermynte til en halv flaske snaps.
Myntesnaps er en rigtig damedrik, som også kan serveres til en dessert eller som aperitif. Vil man dyrke mynte i haven, kan det være en god ide at plante mynter i potter eller spande, så der er mere styr på rødderne. En enkelt plante kan på få år invadere store dele af havens bede.
Pebermynte indeholder mentol æterisk olie, der gavner ved luft­vejrbesvær, og saften kan duppes på bistik eller blå mærker.
Facebook
Opret din egen Drinksbog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.877 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken cocktail kan du bedst lide?