Logo

Pousse-Cafés

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pousse-Cafés er lagdelte drinks, der opstod blandt bartenderne i New Orleans i 1840'erne og spredte sig som en modedille over hele USA i begyndelsen af dette århundrede. Pousse-Café er fransk og betegner en drink, der "skubber kaffen ned". At skænke denne form for drink er en sand test for bartendere.

Det hele handler om tyngdekraft
For at lave en lagdelt drink, skal du være i besiddelse af en rolig hånd, en ske og en vis viden om vægtfylden for likører, sirup'er, brandies og andre former for spiritus. Det grundlæggende princip er at skænke "lettere" væsker oven på "tungere" for at holde dem adskilt i glasset. Resultatet er en farverig regnbueeffekt.

Det er dog lettere sagt end gjort. Et godt trick er at skænke de enkelte væsker over bagsiden af en ske. Skeens runde form bremser væskens fald og gør det noget lettere at opnå en flot inddeling af de enkelte lag.
En vellavet, flot Pousse-Café skaber altid op mærksomhed. Hvis du har planer om at imponere dine venner med at servere sådanne drinks til en fest, kan det anbefales at lave dem i forvejen. Man ryster knap så meget på hånden, når der ikke er en masse øjne rettet mod en, og de fleste Pousse-Cafés vil holde udseendet mindst en time i køleskabet.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.251 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken cocktail kan du bedst lide?








Effektiv reklame - klik her