Logo

Riga Balsam - bitter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Drinks billede
45%, Da kommunisterne tog over, regnede alle med at det var slut med den århundrede gamle og tradi­tionsrige lettiske bitter. En recept blev ganske vist smuglet med den flygtende Rigo-fomilie til Bor­deaux i Frankrig, hvor de fartsatte produktionen på lerflasken, indtil kundekredsen ebbede ud. Men nu er alt ved det gamle. Den kraftige, urteholdige og let søde bitter løber i stride strørnme ud fra latvijas Balsams på Wolfschmidts Destilleri i hjemlandet. Her er Riga Balsam national drik og anvendes til alt: Den indgår i cocktail med cola(!), hældes over flø­deis, nydes i kaffe rned varm solbærsaft mv.
Bitte­ren blev fra 1700-tallet en del af Østersø-fragtens sejlerkultur, hvor kaptajnen på enhver caroliner havde mere end en flaske i skibsmedicin-kisten. Derfor blev den også kendt og værdsat i den gam­le sejlerhovedstod Marstol på Ærø, hvor brugsen stadig har et godt bagland til at være importør.
Super Brugsen Marstal- tlf: 62 53 17 80
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (33 stemmer)
Siden er blevet set 14.912 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1163110-06-2017 08:36:08 Kirsten
Mine rødder er i Marstal og min faster blev over 100, hvilket må skyldes den daglige snaps med Riga eller de mange grønne Look. Men har du en Riga i skabet så er den hurtigt væk, hvis du først prøver at komme et lille skvæt i kaffen.. En stor spiseskefuld er ok. Blot en af rigtig mange anvendelsesmuligheder for den gode Riga.
1136820-11-2014 18:39:50 knud lau
Denne bitter er bare helt uovertruffen blandet med snaps. Min broder, som har styrmandseksamen, lærte den at kende på styrmandsskolen i Marstal.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her