Logo

Riga Balsam - bitter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Drinks billede
45%, Da kommunisterne tog over, regnede alle med at det var slut med den århundrede gamle og tradi­tionsrige lettiske bitter. En recept blev ganske vist smuglet med den flygtende Rigo-fomilie til Bor­deaux i Frankrig, hvor de fartsatte produktionen på lerflasken, indtil kundekredsen ebbede ud. Men nu er alt ved det gamle. Den kraftige, urteholdige og let søde bitter løber i stride strørnme ud fra latvijas Balsams på Wolfschmidts Destilleri i hjemlandet. Her er Riga Balsam national drik og anvendes til alt: Den indgår i cocktail med cola(!), hældes over flø­deis, nydes i kaffe rned varm solbærsaft mv.
Bitte­ren blev fra 1700-tallet en del af Østersø-fragtens sejlerkultur, hvor kaptajnen på enhver caroliner havde mere end en flaske i skibsmedicin-kisten. Derfor blev den også kendt og værdsat i den gam­le sejlerhovedstod Marstol på Ærø, hvor brugsen stadig har et godt bagland til at være importør.
Super Brugsen Marstal- tlf: 62 53 17 80
Facebook
Opret din egen Drinksbog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (33 stemmer)
Siden er blevet set 11.709 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1163110-06-2017 08:36:08 Kirsten
Mine rødder er i Marstal og min faster blev over 100, hvilket må skyldes den daglige snaps med Riga eller de mange grønne Look. Men har du en Riga i skabet så er den hurtigt væk, hvis du først prøver at komme et lille skvæt i kaffen.. En stor spiseskefuld er ok. Blot en af rigtig mange anvendelsesmuligheder for den gode Riga.
1136820-11-2014 18:39:50 knud lau
Denne bitter er bare helt uovertruffen blandet med snaps. Min broder, som har styrmandseksamen, lærte den at kende på styrmandsskolen i Marstal.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken cocktail kan du bedst lide?