Logo

Rom 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rom bliver destilleret af den gærede saft fra suk­kerrør, melasse og rørsi­rup.

Rom er efter destillationen en farveløs væske. Den bliver lagret på træfade og tager herved ganske svag farve.

Mørk rom tilsættes brændt sukker for at få den mørk­gyldne farve.

Hvid rom måtte tidligere affarves med aktivt kul ef­ter lagringen på træfade, fordi de farvede rommen ravgul. I dag lagres den på fade af rustfrit stål, og rommen forbliver vand­klar.

Der er stor forskel på alko­holstyrken i rom - fra 40-80%.

Den mildere rom bruges foruden til at drikke, til bagning, til punch og f. eks. til flambering.

Vestindisk rom er den mest populære i disse år. Den lyse rom (som f.eks. Bacardi) er bedst egnet til cocktails, mens den mørke Jamaica rom er god til long drinks, som f.eks. Planter's punch eller Cuba Libre. Desuden bruges den mørke rom til toddy og grog.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.332 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her