Logo

Sødskærm - Myrrhis odorata - spansk kørvel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Drinks billede
50-100 cm høj, anis­duftende skærmplante med hvide blomster. Findes i Danmark forvil­det fra haver, hvor den er blevet dyrket som køkkenurt; dyrkes tillige som prydplante.
Sødskærm er en kraftigtvoksende staude og krydderurt, som munkene bragte til Norden i Middelalde­ren og som siden har forvildet sig ud i den omgivende natur. Planten trives på fugtig jord og foretrækker halvskygge, så vi møder den ofte langs skovbryn. Ved berøring af planten opleves en kraftig duft af anis. Plantens blade eller stængler kan f.eks. serveres i frugtsupper, som grønt drys på madder og som krydderi i marmelader.
Det gamle danske navn for planten var aniskål, fordi man har brugt at drøje grønkålsretter med unge friske blade af sødskærm om foråret. Sødskærm giver en grøn anisduftende drik, der kan minde om den
græske alkohol ouzo. Af frøolien får man anethololie, som bruges i "Kongen af Danmarks" bolcher.
Udtræk kan tilberedes af både blomster, frø, rod og grønne blade. Overhæld blade eller rodstykker og grønne umodne frø med alkohol og lad det stå i nogle dage. Snapsen bliver lys grøn og smager pikant af anis.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (20 stemmer)
Siden er blevet set 5.299 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Skal Mette Frederiksen dømmes skyldig i Minksagen?


Effektiv reklame - klik her