Logo

Slåen - Prunus spinosa

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
stærkt tor­net busk af stenfrugtfamilien. De blåduggede, runde stenfrugter sma­ger først stærkt sammensnerpende, men kan syltes eller anvendes til vin, når de har fået frost. Slåen er almindelig i Danmark. Både veddet, bladene, blomsterne og frugterne har fundet anvendelse i naturmedi­cinen som middel mod bl.a. hals-, urinvejs-, mave-tarmlidelser og uren hud.
Slåenbær er en stenfrugt, og bærrene bør være sortblå og helst have frost, før de giver smag på alkohol. Bærrene er kraftigt sam­mensnerpende og kan ikke nydes rå. Drikken får efter nogle uger en smuk blårød farve. Den syrlige smag yndes af mange. Ved at knuse bær og sten opnås efter 3 måneders lagring en mandelagtig smag. Man kan også tilsætte ca. 25 g sukker til slåensnapsen. Herved opnås en likøragtig drik. Slåen likør bør rystes jævnligt i ca. 4 uger, hvorefter drikken filtreres. Lad drikken stå i nogle uger eller måneder før den ser­veres.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.484 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken cocktail kan du bedst lide?








Effektiv reklame - klik her