Logo

Slyrs single malt whisky

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Drinks billede
Tysk single malt på Bayerns byg. Det bayeriske foralpelandskab har vi på nethinden som øl, fruentimmer og hornmusik i lederhosen. Men globaliseringen vender som bekendt op og ned på herkomst. Så hvorfor skulle vore naboer mod syd ikke kunne producere whisky, når de kan fremstille "Schnaps" og "Korn" i stride strømme.
"Slyrs" er det nye Tysk­lands opgør med vanetækning. En ung 43% single malt fra Malz Whisky Destilleri i det øvre Bayern. Den er brændt i 1999 på maltet fin byg fra området og lagret på 225 liters fade af amerikansk hvideg. Og den lysebrune, unge whisky sælges på flot klassisk flaske, der bevidst blan­der sig fint på hylden mellem skotske Balvenie og Aberlour.
Egentlig kan det undre, at der skulle gå så lang tid, inden tyskerne kom med på whisky-vognen. For om noget står Tyskland traditionelt for en hæderkronet ølproduktion. Og øl er grundlæggende whisky, der bare ikke er destilleret.
"Slyrs" er dog mere interessant og speciel i kraft af sin oprindelse end fornemt smagende whisky med nuancer. Dels vil Malz Whisky Destilleri formentlig kunne fremstille et meget bedre produkt, hvis de lader spiritussen lagre længere og opsuge smagsstoffer fra fadet. Dels skal de have styr på de underliggende gær-noter, der gør den bayeri­ske single malt lidt primitiv.
Men klart point for initiativet, som indtil nu kun er lanceret i 1600 fla­sker, hvoraf Danmark har fået tildelt 60. Til 495 kr. pr. stk.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.012 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?Effektiv reklame - klik her