Logo

Whisky

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Før i tiden var whiskyen fattigmandsdrik, i dag kal­des den, blandt andet på grund af den høje spiritus­beskatning, mange steder for »flydende guld«.

Whiskyer i virkeligheden brændevin, der oprindelig blev fremstillet af byg, gær og vand.

Man skelner mellem den skotske, amerikanske og irske whisky.

Skotsk whisky, der har en udpræget »røget« smag, er et rent produkt. Den eg­ner sig bedst til at drikke tør, »on-the-rocks« (over is) eller med soda.

Bourbon whiskey (den amerikanske) fremstilles af majs med tilsætning af rug-byg. Den egner sig glimrende til cocktails.

Canadisk whiskey laves på rug, men ligger i øvrigt tæt op ad den amerikanske i smag.

Irish whiskey fremstilles af 40% maltet og 60% umal­tet byg.

Irish whiskey lagres længe (mindst syv år) og har ikke samme røgede smag som den skotske.

 

Facebook
Opret din egen Drinksbog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.109 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken cocktail kan du bedst lide?