Logo

Birra Menabrea Spa - Bryggeri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
via Ramella Germanin, 4
13900 Biella
Italien
Tlf. +39 015 252 2320
Fax +39 015 252 2350
Web

Historie om Birra Menabrea
1846 - Italien er stadig en sammenslutning af mange uafhængige stater: et Forenet Italien er drømmen hos få patrioter. Biella, en travl lille kommune som var blevet velstående ved uldinstrien, tilhører Sardinien riget.
Det var dette år, at Hr. Welf fra Gressoney og hans brødre Antonio og Gian Battista Carracio, indfødte i Biolgio og cafeejere i Biella, grundlagde et bryggeri. Dette var begyndelsen på en vidunderligt iværksættereventyr har holdt til den dag i dag, over en perioden på over 150 år.
1854 – Et document, der er dateret 1854, gør I stand til at fastslå at det var dette år, at Caraccio brødrene blev eneejere. Samme år udlejede brødrene bryggeriet til Jean Joseph Menabrea og Antonio Zimmerman, begge fra Gressoney og partnere i Zimmermand Brewery, som var grundlagt i Aosta i 1837.
1864 – Den 3. oktober, blev udkastet til en kontrakt omkring af bryggeriet udarbejdet, som overdrog navnet fra Carracio brødrene til Antonio Zimmerman og Giuseppe Menabrea for et beløb på 95.000 lire.
1867 – Den 17nde September, blev der indgået en samarbejdsaftale mellem: Antonio Zimmerman (25%), Giuseppe Menabrea (50%) og hans 2 børn, Francesco og Carlo (25%).
1869 – Giuseppe Menabrea overdrager halvdelen af aktierne til hans sønner, som resulterer I et nyt partnerskab hvor alle medlemmer havde en lige del af aktierne i bryggeriet.
1872 – Antonio Zimmermann’s interesse bevægede sig mere og mere mod hans forretning I Aosta og hans besluttede at forlade Menabrea. Derfor, blev der indgået et nyt partnerskab den 6. juli: G. Menabrea & Sønner – mellem Giuseppe og hans sønner Carlo og den 19 år gamle Alberto. Den 5. august 1880, døde Alberto, i en alder af kun 27 år.
1881 – Den 18nde april blev familieoverhovedet Giuseppe stedt til hvile. I løbet af året, indgik Carlo (nu alene), et nyt partnerskab med hans svigerbrød Antonio Mehr og Giuseppe Bieler, som gav ham og hans partnere en løn på 2 millioner lire pr. år.
1882 – Virksomheden gik meget godt: Menabrea havde success ved production af en lys pilsnerøl og en mørk Müchnertype. Den sidste blev den mest efterspurgte. Menabrea øl opnåede også anerkendelse fra Finansministeren og grundlæggeren af Club Italiano Alpino, Quintono Sella, som I et brev beskrev øllen som en udsøgt øl, som bringer hæder ikke kun til bryggeriet, men til hele folket i Biella.
Den 5. oktober fik Carlo titlen som Ridder af den Italienske Krone.
1885 – Carlo dør, og efterlader enken Eugenia Squindo og deres 3 unge døtre Albertina, Eugenia og Maria, som var hhv. 12, 9 og 7 år gamle.
1888 – For at driften af bryggeriet kun ske uden problemer, overdrog Carlo’s enke det til hendes broder Pietro, som ledede det fortrinligt indtil hans søster Eugenias død.
1896 – De to svigerbrødre Emilio Thedy og Augusto Antoniotti, mænd af Eugenia og Albertina Menabrea, grundlagde et partnerksab som fortsatte driften af bryggeriet.
1899 – Thedy og Antoniottis forretningsmetoder var meget langsigtede og succesfulde. De anvendte kun de bedste råvarer i produktionen.
Den første anerkendelse kom i form af en sølvmedalje på Torino udstillingen, efterfulgt af ’Diploma of Honour & Cross’ i Dijon, Frankrig og priser i München, Tyskland og Gent, Belgien.
1900 – For den hæderkronede virksomhed, startede det 20nde århundrede med prisen ved Grand Prix’et ved Verdensudstillingen i Paris.
I denne periode var der omkring 30 fuldtidsansatte der arbejdede på bryggeriet og produktionen var på omkrign 8-10 millioner hektoliter pr. år.
Det er interessant at bemærke, at ved århundredskiftet, androg mere end 90% af salget den mørke München-type øl, som adskilte sig fra den lysere, pilsnertype, som i det efterfølgende år har overtaget markedet og blevet det store favorit blandt kunderne.
1905 – Ved udstillingen i Varallo, vandt øllene fra Menabrea den store ærespris.
1911 – Yderligere anerkendelse kom ved Torinoudstillingen hvor Menabrea øllene vandt Guldmedalje.
1924 – Et gyldent år for Menabrea. Dette år vandt bryggeriet 4 Ærespriser og flere guldmedaljer i Milano, Rom, Bruxelles og Paris. I den franske hovedstad, blev Menabrea og udnævnt til medlem af æresjuryen.
1925 – Efter Albertina Menabreas død, indgik Eugenia Menabrea et partnerskab med hendes fem sønner: Federico, Carlo, Alberto, Eugenio og Franco.
1930 – Biella virksomheden købte flere prestigefyldte værtshuse i Torino og Novara, som hurtigt blev populært blandt de lokale modebevidste mennesker.
1964 – Carlo Thedy ledede virksomheden med hjælp fra hans nevø Paolo, søn af hans broder Franco, og er vokset med baggrund i hårdt arbejde.
1980 – I begyndelse af 80’erne producere Birra Menabrea mere end 36 tusinde hektoliter og er nået over 40.000. Efter nærmere markedsundersøgelser, besluttede virksomheden at producere et traditionelt produkt, Edel Bier, ved siden af importerede tyske og engelske øl.
1991 – Konsolideringen af italienske bryggerier gjorde det sværere og sværere for de små bryggerier og opnå success. Denne konsolidering og en langvarig industribaseret venskab, favoriserede et samarbejde mellem Birra Menabrea og Forst Group.
2003 – I dag producerer Birra Menabrea omkring 80.000 hektoliter øl under ledelse af Paolo Thedy, den 4. efterkommer efter grundlæggerens familie, hvoraf en lille men stigende del er eksporteret til mere end 15 lande i hele verden.
I de seneste år, har Birra Menabrea takket være en kvalitetsorienteret strategi, opnået noget som ingen af det ligemænd kan prale med.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (9 stemmer)
Siden er blevet set 1.010 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1140421-05-2010 23:59:12 kim
Øl fra dette bryggeri skal smages, Mmmmm.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken cocktail kan du bedst lide?








Effektiv reklame - klik her