Logo

Braunstein Dark lager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Drinks billede

Bryggeri: Bryghuset Braunstein, Køge
Brygget for første gang: 2005
Type: Pilsner
Alkohol: 5,4%
Flaskestørrelse: 35,5 cl.
Forhandles af:
Pris ca:
Brygges: Hele året
Bør nydes ved: 8-10ºC


Braunstein Dark Lager har sin basis i en Münchener Dunkel. Vores Dunkel er dog smagt til med amerikansk humle deraf navnet Dark Lager.
Dette er en smuk mørkebrun, næsten mahogni farvet, undergæret øl, som er meget rig på aroma, med blød maltet smag, sødlig dog uden at være rigtig sød. Den har et strejf af karamel og chokolade i eftersmagen.
Med andre ord en herlig let drikkelig mørk øl.
Dark Lager er et mørkt og indbydende medlem af familien af øl brygget efter den bayerske type, som kaldes münchener eller ”gammeldags lager”. Det er et smukt kastanjefarvet bryg med en rødlig tone, som fremstår helt klar i glasset på grund af mikrofiltreringen på bryggeriet.
Dark Lager er et mørkt og indbydende medlem af familien af øl brygget efter den bayerske type, som kaldes münchener eller ”gammeldags lager”. Det er et smukt kastanjefarvet bryg med en rødlig tone, som fremstår helt klar i glasset på grund af mikrofiltreringen på bryggeriet.
Kulsyreindholdet er relativt lavt, hvilket gør øllet blødt og rart i munden. Samtidig betyder det lave kulsyreindhold, at man skal hælde voldsomt op i glasset, hvis man ønsker et højt og tæt skum.
Øverst i aromaen ligger en frisk duft fra kornmarken, lidt i retning af hø, som blander sig med den rare duft vi kender fra et bryggeri. I duften finder man tydelige spor af ristet: kaffe og ristet rugbrød, men det er ikke overvældende, som det er tilfældet i stouts og portere. Humlen er ikke markant i duften, men det vil man normalt heller ikke forvente i denne øltype.
Smagen balancerer mellem maltens sødme og humlens bitterhed; og bagved ligger den ristede tone, som bidrager til bitterheden på en behagelig nøddeagtig måde.
Når øllet er sunket kan opleve en slags pause i smagsindtrykket inden eftersmagen sætter ind, igen både med elementer fra den ristede malt og fra humlens bitterhed. Eftersmagen holder ved længe.
Dark Lager en lagerøl med en tydelig, men ikke overdrevet ”mørk” smag. Den egner sig til at nyde alene, eller sammen med et måltid som gerne må være afstemt til øllets ristede toner. Prøv den f.eks. til grillmad, til stegt lam eller sammen med en portion god gammeldags biksemad.

Anders Evald 19. december 2005

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 950 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her