Logo

Dansk Supermarked A/S- Forhandler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Bjødstrupvej 18
7270 Højbjerg
Danmark
Tlf. +45 8930 3030
Fax +45
Web

Historie om Dansk Supermarked Gruppen
Dansk Supermarked Gruppen er bygget op på det fundament, der blev skabt om Salling Stormagasin i 1906. Her åbnede Ferdinand Salling sin egen forretning, som i dag hedder Salling Stormagasin, i Århus efter at have færdiggjort sin elevuddannelse i en manufakturforretning. Frem til sin død i 1953 arbejdede Ferdinand Salling med udvidelse af sin forretnings salgsareal og han nåede inden sin død at omdanne firmaet til aktieselskabet F. Salling A/S.

Da faderen døde overtog Herman Salling ledelsen af firmaet. Efter at have været på en jordomrejse for at samle inspiration og nye idéer besluttede han, at der skulle satses på stormagasiner, varehuse og supermarkeder i kædedrift.

I 1960 etableredes Jysk Supermarked og samme år åbnede første føtex varehus. føtex var en helt ny butikstype i Danmark og byggede på idéen om, at man både skulle kunne købe fødevarer og isenkram- og textilvarer under samme tag.

Herman Salling ville gerne have et bredt fodfæste i landet og derfor søgte han en partner, der kunne træde til med ekstra kapital. I 1964 var den rette - efter forhandling med flere forskellige - partner fundet. Herman Salling indgik en aftale med A. P. Møller, der overtog 50% af aktierne i selskabet - som nu skiftede navn til Dansk Supermarked A/S.

Ti år efter etableringen af det første føtex varehus åbnede Dansk Supermarked A/S sit første Bilka lavprisvarehus. I starten af firserne åbnede man nu discountkæden Netto og i dette årti etableredes også - i Bilka-regi - kæderne Tøj & Sko og A-Z.

I slutningen af firserne og starten af halvfemserne iværksatte man en satsning på det engelske og det tyske marked, idet man besluttede sig for at udvide med Netto-butikker i de to lande. I 1995 åbnede Netto også i Polen og nyeste skud på stammen er Netto i Sverige, hvor de første butikker åbnede i 2002.

1991 blev året, hvor man så det foreløbigt sidste skud på stammen af kædebutikker, nemlig da Bugatti i føtex-regi så dagens lys.

Op til 1980 blev alle varehuskæderne administreret centralt fra Dansk Supermarked A/S men i 1980 blev de seks kæder udskilt i selvstændige selskaber, som principielt er uafhængige af hinanden. Ud over disse varehus-/butikskæder består Dansk Supermarked Gruppen blandt andet af Dansk Supermarked A/S, Dansk Supermarked Administration A/S og Dansk Supermarked Indkøb i/s.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.938 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her