Logo

Duvel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bryggeri: Brasserie Moortgat, Belgien

Brygget for første gang:
Type: Ale *
Alkohol: 8,5 %
Flaskestørrelse: 33/75 cl.
Forhandles af: TheoBrands
Pris ca:


Kultligende status blandt verdens ølentusiaster. Da øllet er "levende" kan det i princippet udvilke sig over mange år ligesom vin.

Duvel betyder djævel, og denne øl er lidt af en djævel. Den ligner nemlig en almindelig pilsner en del med sin bleggyldne farve, og hvis man ikke studerer etiketten, så bemærker man næppe, at den holder 8,5%, før man rejser sig op. Duften er af gær, korn og af humle, smagen er ikke særlig kraftig (for styrken) og eftersmagen lang og meget bitter. Gør sig godt til kraftig mad, hvor den ikke vil virke alt for dominerende, og ellers velegnet som aperitif eller eftermiddags-nydelse på en fortovscafe.

Duvel har en frugtig tør duft, som skyldes bruge at de bedste humle, som mindre eksperter såsom Michael Jackson om Poire William med hensyn til duft og smag. Dets tøre men stadig alkoholsød smag gør denne øl til en enestående tørstslukker, med et udtalt duft af humle. Takket være afvejning mellem den fine duft og den fine bitterhed, opnår denne øl en unik position i den belgiske øltradition. Duvel er det perfekte tilbehør til appetitvækkere, kiks og enhver anden lejlighed.

Duvel, der betyder djævel på flamsk, er et flagskib indenfor det belgiske ølunivers. Øllet har forfriskende egenskaber i lighed med pilsnere, men byder på en anderledes kompleks frugtighed takket være den unikke fermenterings- og modningsmetode. Er helt generelt en god og balanceret madøl, men gør sig særligt godt til de lidt federe retter som de kendes fra det belgiske køkken.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.207 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?Effektiv reklame - klik her