Logo

GB FinAle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Bryggeri: GourmetBryggeriet
Brygget for første gang:
Type: Mørk ale
Alkohol: 6,5 %
Flaskestørrelse:
Forhandles af:
Pris ca:
 
Denne mørke ale er klar og kobberrød med et tæt, cremefarvet skum, der har en lang holdbarhed. Duften har en bund af malt og er rig på frugtrige toner som grape og hyldeblomst. Smagen er frisk og krydret med en kraftig bitterhed, og aromahumlen giver en langvarig og kraftig eftersmag.
Med FinAle har Gourmetbryggeriet introduceret den klassiske westcoast pale ale til Danmark. Øltypen har siden starten af 1980erne vundet et stadigt større publikum i USA. Den mørke ale brygges på en bund af britisk to-rads pale-malt og tre slags farve- og specialmalt, der tilsammen tilføjer både fylde, aroma og farve til øllet. Indbrygningsgraden er 17 grader plato, hvilket er cirka halvanden gang så meget som en normal dansk pilsner. Helt i overensstemmelsen med øltypen er der tilsat rigeligt af den nordvestamerikanske aromahumlesort Cascade samt bitterhumle af sorten Northern Brewer. Det giver en moderat bitterhed, som ikke desto mindre er fint balanceret med den fyldige malt. FinAle er fermenteret med en enkeltstammet gær, der har sin oprindelse i England, og som især er kendt for at give øllet en mild tone af frugtighed og en let smøragtig fylde.
FinAle har takket være sin rige fylde og forfriskende frugtighed generelt gode evner til den danske husmandskost, men er især velegnet til lyst kød som kylling, hane og svin. Den kan også matche stærkt krydret mad med for eksempel sydøstasiatiske krydderurter eller mexicanske retter. Endeligt kan man tage øllets navn bogstaveligt og nyde FinAle efter maden.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 2,6 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.543 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Skal Mette Frederiksen dømmes skyldig i Minksagen?


Effektiv reklame - klik her