Logo

Jacobsen Saaz Blonde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bryggeri: Husbryggeriet Jacobsen
Brygget for første gang: 2005
Type: Ale
Alkohol: 7.1%
Flaskestørrelse: 30/75 cl.
Forhandles af:
Pris ca:

 

Jacobsen Saaz Blonde er brygget efter den belgiske tradition for lyse, overgærede øl - en type belgierne kalder "blonde" efter det franske ord for lys. Den anden halvdel af navnet skylder vi den fornemme tjekkiske humle Saaz, hvis karakter af fyrrenåle afrunder smagen på en fornem måde. Ekstrakt af kvan giver en enebæragtig aroma, som komplementerer den frugtige aroma fra gæren. Jacobsen Saaz Blonde har en lys gylden glød og et flot blondt skum. Farven stammer fra pilsnermalten, som er karakteristisk for netop den belgiske blonde-tradition, og en anelse karamelmalt. Karamelmalten giver også en let sødme til brygget. Nyd det ved 5-7 C.
 
Denne lyse ale er klar og gylden med et luftigt men tæt, hvidt skum. Øllet har en let perlende livlighed. De frugtige aromaer i form af pære og abrikos får et tørt modspil fra noter af kvan, nelliker, sort peber og lette mineralske toner. Aromabilledet afrundes af Saaz humlen, der minder om fyrrenåle.
Saaz Blonde er brygget efter belgisk tradition for lyse overgærede øl. Endvidere har Husbryggeriet Jacobsen tilføjet et let tjekkisk præg med den fornemme tjekkiske humle Saaz. De lyse belgiske ales adskiller sig fra de engelske ved, at der anvendes pilsnermalt i stedet for højt modificeret ale-malt. Det giver de lyse ales mere mundfylde. Den tørre mundfornemmelse skyldes et meget lavt indhold af restsukker, der er opnået ved generøs brug af hvedebaseret brygsirup samt brug af kvan, som giver brygget en let enebæragtig smag.
Den lyse ale er med sine udtalte kornaromaer en ideel ledsager til hvid fisk paneret i mel eller rasp og til retter, hvor ristet brød spiller en central rolle. Desuden er den velegnet til stegt svinekød, kalvekød og kalkun samt grønsagstilberedninger som surkål, hvidkål og sommerkål. Er også en ideel ledsager til fede faste oste som f.eks. Gouda osten. Saaz Blonde bør nydes ved 5-7°C.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.008 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her