Logo

Mort Subite Kriek

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Bryggeri: Brouwerijen Alken-Maes Brasseries/De Keersmaeker, Belgien
Brygget for første gang:
Type: Gueuze/Lambic
Alkohol: 4.5%
Flaskestørrelse: 33 cl.
Forhandles af:
Pris ca:

 

Både skumkronen og øllets eget farve er pink. Duften er syrlig frugt, smagen derimod relativ sødlig og helt uden den, for Kriek, typiske bitterhed.

Klosterarkiver fra 1604 henviste første gang til et landbrugsbryggeri i den maleriske Pajotten region. Kobbegem bryggeriet blev bygget af Joris Van Der Hasselt i slutningen af 17nde århundrede og blev senere udvidet af De Keersmaeker familien. Bryggeriet blomstrede og i løbet af ingen tid, begyndte de at specialisere sig i produktion af Gueze øl, kendt som Mort Subite. Selv i dag, efter så mange år, ligger bryggeriet stadig omringet af bakker, pløjemarker og frodige græsmarker. Den lettilængelige karakter i regionen og de særegne træk ved byen er uændrede igennem de sidste århundreder. Ej heller har øllen mistet noget af sin oprindelige karakter. Bryggeriet er en af de få bryggerier, som producerer geuze på den traditionelle måde. Processen omkring spontangæring er enestående grundet luften og klimaet i Zenne dalen og Pajottenregionen. Dette kan ikke genskabes andre steder. Mort Subite er knyttet til det at nyde livet fuldt ud. Navnet er ulig passende. I det tidlige 20nde århundrede drev Theophile Vossen en pub i Bruxelles kendt som La Cour Royale. Denne pub var kendt for sine fornøjelige og underholdende omgivelser. Terningkast var en meget populær aktivitet. Taberen i spillet blev benævnt "mort" eller "den døde". Hvis spillet blev stoppet grundet arbejde, afsluttedes spillet med et sidste kast, "Mort Subite" eller "sudden death". Grundet spillets store popularitet ændrede Vossen pubbens navn til "A la Mort Subite". Lambic øllen fra Kobbegem, som han serverede, blev senere opkaldt efter pubben.

En blanding af gammel og ung lambic, hvortil der er tilføjet friske belgiske kirsebær. Kirsebærrene er dyrket i Tirlemont for Alken-Maes. En integreret dyrkningsproces anvendes under hensyn til økologiske standarder. Kriek Lambic modnes mindst 5 måneder i egetræskar. Mort Subite Kriek bør drikkes i Mort Subite Ballonglas. Mort Subite Kriek er en lettere rødlig øl, forfriskende sur-sød, med en smag af friske kirsebær.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 871 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Fyringer i dele af den offentlige sektor:Effektiv reklame - klik her