Logo

N.V. Brouwerijen Alken-Maes Brasseries S.A. - Bryggeri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Waarloosveld 10
2550 Warloos
Belgien
Tlf. +32 1530 9011
Fax +32 1531 4191
Web

Historie om Brouwerijen Alken-Maes Brasseries
Den belgiske ølhistorie, der omhandler tradition, dynamic og godt håndværk, er fyldt med lidenskab og udvikling. Intet bryggeri Belgien har en så interessant og overraskende historie som Alken-Maes. Bryggeriet, som oprindeligt blev grundlagt som to lokale bryggerier, er i begyndelsen af den nye årtusinde blevet en del af den anden største bryggerigruppe i Europa.

Det var som om det var skrevet i stjerne. Da teglstensarbejderen Egied Maes købte et bryggeri i Waarloos i 1880 for at puste nyt liv i det, startede Arthur Boes et bryggeri i Limburg, en 100 km derfra. På det tidspunkt blev der grundlagt mange nye bryggerier. Ved århundredskiftet var der 2576 belgiske bryggerier, som leverede deres guddommelige drikke til 140.000 cafeer.

Selvom en del bryggerier oplevede hårde timer under og efter 1. verdenskrig, overlevede bryggerierne i Alken og Waarloos gennem kvalitet og teknisk opfindsomhed. I Waarloos nåede familien en ny milepæl og i 1928 påbegyndtes planer der skulle resultere i en tredobling af kapaciteten. Efterfølgende fortsatte begge bryggerier med en stabil produktion.

I 1969 blev Maes overtaget af engelske interesser gennem Watney Mann, men en succesfuld management buy-out , hvilket sikrede en fortsat forankring i 1985. I 1988 blev fusionen mellem Alken og Warloos en realitet, en sammenslutning der hurtig viste resultater.

I 1978 ekspanderede Maes gennem opkøbet af bryggieret l’Union i Jumet. L’Union, en vigtig ølproducent. L’Union, en væsentlig ølproducent, hjælper Alken-Maes med at producere specialøl, såsom Grimbergen. Hvor bryggerierne Warloos og Alken Maes er specialiseret i lager, mestrer bryggeriet i Jumet produktionen af overgærede øl.

For en virksomhed en en solid ambition, var sortimentet stadig ikke komplet. Gennem ejerskabet i bryggeriet De Keersmaeker i 1989, fik den Belgiske bryggerigruppe foden indenfor i sortimentet omkring spontant gærede øl. Bryggeriet brygger Geuze og frugtøl under navnet Mort Subite.

Og stadig er man ikke tilfreds. Eksperter vil med det samme bemærke at der stadig mangler et produkti sortimentet, nemlig hvedeøl. Bryggerigruppen købte ”Brugs” øllen, er kraftig øl fra West Flandern, som bliver brygget i Belgien mest autentiske by Brueges. På samme tid blev den vidunderlige øl, Ciney, også en del af sortimentet. Takket være denne brede sortimentspalette, er der stor respekt omkring Alken-Maes i Belgien og Holland. Og bryggeriet er ligeledes med fremme internationalt set.

Alken-Maes er meget populær på de britiske øer, ikke kun hos den britiske forbruger, men også hos Scottish & Newcastle, det største britiske bryggeri, hvilket resulterede i en sammensmeltning af de to bryggerier.

I 2002, overtog Alken-Maes Louwaege Bryggeriet fra Kortemark, som er meget kendt for sin Hapkin øl.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.255 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken type brændstof bruger din bil?Effektiv reklame - klik her