Logo

Oerbier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Bryggeri: De Dolle Brouwers
Brygget for første gang:
Type: Ale
Alkohol: 7.5%
Flaskestørrelse: 33 cl.
Forhandles af:
Pris ca:

Oerbier betyder original, fra kilden. Denne øl er blevet brygget i små mængder (5 gallons) derhjemme i små kobberkedler, af 2 brødre mens de studerede. De overtog et gammel bryggeri som var lukket og sagde: ”Hvis vi ikke bryggeriet ikke genopstår mens vi er i live, kan ikke få den til at genopstå!”. Det var også en enestående mulighed for at producere noget interessant øl, så hvorfor ikke prøve det? Derfor vil brødrene selv stå for det væsentligste i brygprocessen, og sørge for at bryggeriet forbliver samme størrelse som nu. Siden da, har bryggeriet og dets øl være en stor inspirationskilde for mange bryggere. Oerbier er brygget på ikke mindre end 6 forskellige malte. Poperinge Golding humle i blomst, og en speciel gær, som giver den en spids smag, speciel ved modning. På bryggeriet er der enestående kældre, med en konstant temperatur på 8°C, som giver mulighed for den bedste modning af Oerbier. Efter en par år smager Oerbier som om den var blandet med vin….. Oerbier er eftergæret på flasken og indeholder et gærlag indeholdende vitamin B. NAT en STRAF på glasset betyder VÅD og STÆRK, en advarsel om de 7,5% alkohol. Den lille person på glassene er Oerbier manden, en simpel figur som holder er bryggreb i hans højre hånd, symboliserende arbejde og naturvidenskab, men på den anden er resultatet af dette, et glas med Oerbier. Kunstværket på labelen er et vægmaleri fundet i Spanien, og betragtes af kunstelskere som værende det bedste forhistoriske kunstværk (30.000 år før kristus). I den anden hånd er der en Oerbier, produceret første gang 1980, som viderefører denne tradition.
Siden 2000 er der dyrket en ny gærstamme til Oerbier, som fjerne den syrlige smag ved modning. I 2004 ibrugtages en ny gæringsbænk, som forhåbentlige vil genskabe den gamle Oerbier smag
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.433 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her