Logo

Old Danish Beer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Bryggeri: Ørbæk, Fyn / Dansk Mjød
Brygget for første gang: maj 2005
Type: honningøl
Alkohol: 10,15 %
Flaskestørrelse: 75 cl.
Forhandles af: Ørbæk
Pris ca:

I hine tider, da Thor i sin stridsvogn kørte hen over himmelen og slyngede lyn og torden ned mod de sagesløse daner, blev frygten ofte skyllet væk med mjød. Nu, mere end tusinde år efter, kan danerne igen nyde mjød, dog tilsat øl, idet mjød ikke, som mange fejlagtigt tror, er en øl, men en vin - gæret og lagret på samme måde som andre
vine.
Det er det jyske firma Dansk Mjød, der på baggrund af sit mangeårige kendskab til brygning af mjød, nu introducerer en ny slags øl, nemlig mjød-øl, der er en kombination mellem traditionel øl og mjød hvis hovedingrediens jo er honning. Det nyeste skud på stammen af danske øl mærker får navnet Old Danish Beer.
Øl tilsat honning er en ny smag, som vil appellere til en stor del af både vin- og ølnydere. Det viser de foreløbige forbrugertests, som løbende er foretaget, siger direktør Michael Brogaard fra Dansk Mjød.
Old Danish Beer er en stor øl - bogstaveligt talt. Mere en dobbelt så stor som en almindelig Tuborg eller Hof. Med sine 75 cl. vil den vække berettiget opmærksomhed på ethvert udskænkningssted. Også når det gælder alkoholprocenten, som er på 10,15.
Den er tænkt som et eksklusivt nicheprodukt til det danske ølmarked. Der bliver derfor ikke sat en kapsel på den elegante flaske, men en »champagneprop«, der er med til at forstærke det image, som producenten ønsker at opbygge omkring mjød-øllen.
Da mjød er produceret helt uden tilsætningstoffer, var det helt indlysende for Michael Brogaard, at Ørbæk kilden på Fyn skulle lægge sit rene vand til den nye mjød-øl, som her
efter aftappes på det nærliggende bryggeri Ørbæk.
Med indførelse af en mjød-øl håber Michael Brogaard tillige at forøge interessen for mjød generelt. Netop honning har i mange hundrede år været kendt for sin helbredende egenskaber, såmjød er faktisk ikke kun en nydelsesdrink.
Old Danish Beer præsenteredes for første gang på de københavnske Øldage, der foregik den 20-22. maj i Valbyhallen.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.044 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken type brændstof bruger din bil?Effektiv reklame - klik her