Logo

Royal X-MAS Hvid

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bryggeri: Ceres Bryggerierne, Århus / Royal Unibrew
Brygget for første gang: 1969
Type: Pilsner
Alkohol: 5.6%
Flaskestørrelse: 33 cl.
Forhandles af: Bryggerigruppen
Pris ca: 

 

Den første X-Mas - den lyse udgave med den hvide etiket - kom til verden i 1969. På det tidspunkt var de andre julebryg registreret i den stærkere skatteklasse 3. Ved at skabe den mildere og alkoholmæssigt noget svagere X-Mas, glædede vi mange mennesker, som ikke er tilhængere af de helt høje alkoholprocenter. X-Mas er den ældste af de eksisterende klasse 2 julebryg.
Den hvide og den blå X-mas ligner hinanden, og alligevel ikke. Den hvide er sød i smagen - så sød, at man kunne mistænke den for at være tilsat glukosesukker efter brygningen. Friskes noget op af en meget høj kulsyre, men savner humlens bitterhed i smag og eftersmag. X-mas markedsføres både som et Thor produkt og som et Ceres produkt; hvilket af Bryggerigruppens bryggerier, der rent faktisk producerer dem, står hen i det uvisse.
Smagen brød med de daværende gængse julebryg, idet X-Mas kom til verden som en blid, blød og let sødlig juledrik, som er i meget fin balance med humlebitterheden.

Denne julebryg er klar og rødgylden med et tæt, hvidt skum, der har en lang holdbarhed. Den milde smag balancerer mellem bitter humle og søde toner af frugt og karamel. Den afrundes af en eftersmag med kort bitterhed og lang sødme.
Royal X-MAS med den hvide etiket kom til verden i 1969. Smagen brød med datidens gængse julebryg, idet X-MAS var blidere, blødere og mere sød end andre julebryg.

Facebook
Opret din egen Drinksbog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,5 (24 stemmer)
Siden er blevet set 4.803 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1306308-12-2020 17:50:07 Frank
Ceres/Royal og min bare røv. De har tyvstjålet X-massen fra Thor. 😢
1306207-12-2020 20:23:10 Frank
X-massen er tyvstjålet af Ceres/Royal fra det hæderkronede bryggeri Thor fra Randers

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken cocktail kan du bedst lide?